DOLAR 32,5987
EURO 34,7865
ALTIN 2406,905
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Creavit & Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı

    Creavit & Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı
    04.04.2024
    A+
    A-

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile vitrifiye seramik sektörünün lokomotif markalarından Creavit arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu iş birliği kapsamında SUBÜ öğrencileri, Creavit tesislerinde uygulama yapacakları bir ortamda, mesleki eğitimlerini gerçekleştirme fırsatı bulacaklar. Banyo sektöründe inovatif bakış açısı ile fark yaratan Creavit, tasarım gücünü ve yenilikçi bakış açısını yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği iş birlikleri ile sürdürülebilir bir zemine oturtuyor. Protokol töreninde, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakçı, iş birliği protokolünü imzalarken, SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Çalışkan ve Creavit Markası Arge Merkezi Müdürü Atamer Akbay da hazır bulundu.

    Katma Değer Sağlayacak

    Bu protokolle birlikte, SUBÜ öğrencileri +1 Eğitim Modeli kapsamında, ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyelerinde Creavit markası altında, deneyim kazanarak mesleki eğitimlerini gerçekleştirecekler. Ayrıca, SUBÜ ve Creavit arasında ortak projeler hazırlanacak, Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek ve tasarım, ürün geliştirme gibi iş birlikleri gerçekleştirilecektir.

    Ar-Ge Merkezi Etkin Rol Alacak

    Creavit’in uluslararası akreditasyon ve tasarım merkezi olma hedefleri doğrultusunda, 2 milyon dolarlık bir yatırım ile kurduğu Ar-Ge merkezi bu süreçte oldukça etkin bir rol oynayacak. Deneyimli mühendis kadrosu ile bu önemli merkez SUBÜ öğrencilerine yenilikçi teknolojileri ve farklı tasarım anlayışlarını deneme imkânı sunacak.

    Daha Çok Deneyim, Daha Nitelikli Gelecek

    SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, iş birliği protokolüyle ilgili olarak, “Creavit markası ile yapılan iş birliği protokolü, üniversitemizin seramik alanındaki bilgi birikiminin sektöre aktarılmasını ve bölgesel, ulusal kalkınmaya katma değer sağlanmasını önemsiyoruz. +1 Eğitim Modelimizin farklı sektörlerden firmaların ilgisini çekmesinden memnuniyet duyuyoruz. Creavit markasıyla lisansüstü düzeyde yapılacak iş birlikleri ve ortak projeler de bu iş birliğinin önemli parçaları olacak.” dedi.

    Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakcı ise, “Üniversitelerle iş birliği yapmanın önemini vurgulayarak, “Hem bölgesel hem de ulusal açıdan büyümenin yolu biraz da bu birliktelikten geçiyor. SUBÜ ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile Ar-Ge merkezlerinin daha etkin bir rol alacağı bir süreç başlıyor. İşbirliğimizin sektörel gelişime ivme kazandıracağına inanıyoruz. İşbirliğimiz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.