DOLAR 32,6335
EURO 34,8268
ALTIN 2520,992
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MAPIC’te hedefler aşıldı uluslararası görüşme sayısı 510’u buldu

    MAPIC’te hedefler aşıldı uluslararası görüşme sayısı 510’u buldu
    20.11.2017
    A+
    A-

    Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC15-17 Kasım tarihlerinde Fransa Cannes’da 23. defa gerçekleştirildi. 3 günde toplam 9.500 ziyaretin gerçekleştirildiği fuarda uluslararası arenaya Türk perakende markalarını tek çatı altında tanıtmak için 2014 yılında Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) önderliğinde kurulan ve bu yıl İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’nin desteğiyle oluşturulan sinerjinin de etkisiyle global hedefler doğrultusunda büyük adımlar atıldı. Türk perakende markaları, hedeflenenin de üzerinde uluslararası iş görüşmeleri gerçekleştirerek globalleşme yolundaki kararlılıklarını ortaya koydular. Bu yıl Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ileİstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) sinerjisiyle organize edilenTurkish Brands standında yer alan 11 firma için global iş planları çerçevesinde 400 B2B organize edilirken, yoğun ilgi sonucunda B2B sayısı 510’a yükseldi. MAPIC’te Turkish Brands çatısı altında temsil edilen markalar ise Altınyıldız Classics, Avva, Colin’s, D’S Damat, Doğtaş, Gönül Kahvesi, İnci, Kiğılı, Network, Roman ve Tudors’tan oluştu.

    MAPIC 2017’de 88 firma ve 250 ziyaretçiyle temsil edilen Türkiye’ye yönelik ilgiyi ortaya koyan bir diğer gösterge ise her yıl geleneksel olarak Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından organize edilen ve Türkiye markalarının üst düzey isimlerini ve uluslararası yatırımcıları bir araya getiren yemek oldu. Türkiye’den ve dünyanın diğer ülkelerinden yüzlerce yatırımcıyı bir araya getiren AYD Akşam Yemeğigeleceğe yönelik global işbirlikleri için bir kez daha sağlam bir zemin yaratarak beklenilenin de üzerinde ilgi görerek yemeğe Türkiye ve uluslararası çevrelerden 200 kişi katıldı. Türkiye’deki fırsatların dünyaya anlatılması hedefiyle her yıl düzenlenen ve bu yıl “Discover in Vogue: Turkish Brands” ismiyle düzenlenen Türkiye Ana Oturumu ise yine ulusal ve uluslararası çevrelerden yoğun ilgi gördü. Oturumun ardından Turkish Brands standında uluslararası yatırımcıların da katılımıyla gerçekleşen kokteylde network yapılarak yeni işbirlikleri için ilk adımlar atıldı.

    Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği (AYD)’nin MAPIC’in ilk gününde gerçekleştirdiği geleneksel yemek de büyük bir ilgi gördü. Türk markalarından üst düzey isimlerin katıldığı yemekte ağırlık, uluslararası yatırımcılardan yana oldu. Türkiye’den ve dünyanın diğer ülkelerinden yüzlerce yatırımcıyı bir araya getiren AYD Akşam Yemeğigeleceğe yönelik global işbirlikleri için bir kez daha sağlam bir zeminyarattı.

    Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, büyük bir başarıyla tamamlanan MAPIC 2017’nin hedeflerin de üzerinde uluslararası iş görüşmelerine sahne olmasını, “Türk perakende markalarının globalleşme yönündeki kararlılıkları kadar, uluslararası firmaların Türkiye ilgisini de gösteriyor” sözleriyle yorumladı. Aközer, 510 B2B’de özellikle Doğu Avrupa ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleriyle yapılan görüşmelerin yoğunluk taşıdığının altını çizdi.

    MAPIC 2017’ye ilişkin istatistikler ise fuarın bir kez daha dünya perakendecileri için adeta çekim merkezi olduğunu ortaya koydu. Fuarda 80 ülke temsil edilirken, katılımcı perakendeci sayısı 2.100’e ulaştı. Yatırımcı firma katılımı 1.000’i bulurken, katılımcılardan 500’ü yeni firmalardan oluştu. 700 standın yer aldığı fuarı toplamda 9.500 kişi ziyaret etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.