DOLAR 32,4902
EURO 34,8543
ALTIN 2482,38
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adel Kalemcilik yaklaşık 7 yıldır şirket yönetimini kadın gücüne emanet ediyor

    Adel Kalemcilik yaklaşık 7 yıldır şirket yönetimini kadın gücüne emanet ediyor
    07.03.2019
    A+
    A-

    Adel Kalemcilik gibi üst yönetimini kadın gücüne emanet eden şirketler, yapılan araştırmalara göre daha iyi performans elde ediyor…

    Kadının iş hayatındaki rolünü önemseyen ve fırsat eşitliğine inanan Adel Kalemcilik, İz Bırakan 50. Yılında, Türkiye ortalamasının üstünde üst yönetimde görev alan kadın sayısıyla örnek olmayı sürdürüyor.

    Üst yönetim ekibinin yüzde 30’undan fazlası kadınlardan oluşan Adel Kalemcilik, yaklaşık 7 yıldır şirket yönetimini kadın gücüne emanet ediyor.

    Son yıllarda yapılan araştırmalar1, iş hayatındaki kadın çalışan sayısındaki artışın şirketlerin gelişiminde önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Ayrıca veriler, kadın yöneticilerin ağırlıkta olduğu şirketlerin daha fazla kârlılık elde ettiğini ortaya koyuyor. Kaliforniya Üniversitesi tarafından yayınlanan araştırmada, kadın çalışan sayısı fazla olan şirketlerin, çoğunlukla erkek yönetici ve çalışanları olan şirketlerden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu.

    İş dünyasında kadınlara destek vermek üzere kurulan ve bu amaçla dünyanın lider kurumlarıyla çalışan global Catalyst şirketi tarafından yayınlanan rapora göre, kadın çalışan sayısı fazla olan işletmeler ortalama yüzde 42 daha fazla satış geliri elde ederken, bir başka araştırmaya göre, yönetim kurulunda kadın egemenliğinin olduğu şirketler diğerlerine göre borsada yüzde 36 daha iyi bir performans gösteriyor.

    “Kadınların yer aldığı her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz”

    Üst üste yedinci kez “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” listesinde yer alan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “Adel Kalemcilik olarak, Türkiye’nin en fazla kadın yöneticisi bulunan grupları listesinin üst sıralarında yer alan Anadolu Grubu’nun çatısı altında yer alıyoruz. Anadolu Grubu Kültürü’nün temel değerlerini oluşturan ortak akıl ve birbirini tamamlama unsurları, şirketimizin 50 yıldır fırsat eşitliğine verdiği önemi destekleyici bir nitelik taşıyor. Kadının doğasında var olan mücadele ve sabrın, iş hayatında da etkisini gösterdiğini tüm iş süreçlerimizde görüyoruz. Bu vesile ile çalışan, üreten tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyorum” dedi.

    Kadın istihdamının artırılmasının sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilebilmesinde önemli bir unsur olduğunu belirten Hizaler sözlerine şu şekilde devam etti, “Şirket olarak her zaman önceliğimiz insan. İş yaşamında da cinsiyet eşitliği aslında adalet ve özgürlüğün temelinde yer alan bir kavram. Bir kadın yönetici olarak kadın istihdamının artırılmasının hepimizin ortak hedefi olması gerektiğini düşünüyorum. Grubumuzda olduğu gibi Adel Kalemcilik olarak da geleceğin kadın liderlerine rol model olacak yöneticiler yetiştirmeyi kendimize ilke edindik. 7 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin en fazla kadın yöneticisi bulunan grupları listesinde üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz.”

    Dünya Kadınlar Günü’nün “Eşitlik Taahhüdü” sponsoru olan denetim ve danışmanlık firması EY’nin, The Peterson Institute for International Economics işbirliği ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.