DOLAR 32,4045
EURO 34,7411
ALTIN 2440,99
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arçelik’ten ÖTV indirimine ‘kalkınma paketi’ ile destek

    Arçelik’ten ÖTV indirimine ‘kalkınma paketi’ ile destek
    02.03.2017
    A+
    A-

    Arçelik, ÖTV indirimine ek olarak tüketicilere avantaj sağlayan ‘Beyaz Eşya İle Kalkınma Paketi’ni başlattı. Paket kapsamında tüketicilere hediye beyaz eşya ya da indirim fırsatı sunuluyor

    Arçelik, ÖTV indirimiyle ivme kazanan perakende sektörüne yeni bir destek açıkladı. Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Bu topraklardan çıkıp, tüm dünyayı memleket yapmış bir şirket olarak, ülkemize duyduğumuz sorumlulukla çalışıyoruz. bugün açıkladığımız ‘Beyaz Eşya ile Kalkınma Paketi’ kapsamında; üretimle gelişime, alım gücüne ve doğa dostu ürünlerle enerji verimliliğine destek olacak adımlarımızla, hem tüketicilerimiz, hem de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

    Arçelik, ÖTV indirimiyle ivme kazanan perakende sektörüne destek olmak amacıyla ‘Beyaz Eşya İle Kalkınma Paketi’ni hayata geçirdi. Paket, ÖTV indirimine ek olarak, alım gücüne destek sağlayan kampanyaları ve enerji tasarrufuna katkı için doğa dostu ürünlerde avantajlı fırsatları kapsıyor.

    170 bin kişilik ekosistem
    Hakan Bulgurlu, “Piyasayı canlandırmak üzere uygulamaya alınan ÖTV indirimi, bizi bu yolda daha da cesaretlendirdi. Türkiye’nin lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi olarak bu dönemde ülke ekonomisine, tüketicinin alım gücüne ve doğaya destek olacak odak noktaları belirledik ve ‘Beyaz Eşya ile Kalkınma Paketi’ni hayata geçirdik. Bu kapsamda, hem tüketicilerimiz, hem de ülkemiz için değer yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

    Bulgurlu, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmek, en büyük 10 ekonomi arasına girebilmek hedefiyle üretmeye, yatırıma ve katma değer sağlamaya ihtiyacımız var. Bu vizyona inanan, Türkiye’de sanayinin temellerini atmış 62 yıllık bir şirket olarak, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Türkiye’de 17 bin çalışanımız var. Yetkili satıcılarımız, servislerimiz, yan sanayi iş ortaklarımız, lojistik ve pazarlama ağımızla birlikte, yurt içinde 170 bin kişilik bir ekosistem oluşturuyoruz” diye konuştu.

    ‘İç pazar yüzde 3-5 büyür’
    Türkiye beyaz eşya sektörünün, Avrupa’nın en büyük üretim merkezi olduğunu, istikrarlı büyüyen bir iç pazarın bulunduğunu ifade eden Bulgurlu, şunları söyledi:

    “Sektör doğrudan 60 bin, dolaylı olarak 600 bin kişiye istihdam sağlıyor. Rekabetçiliğimizi korumamız için güçlü bir iç pazara ihtiyacımız var. ÖTV indirimi, üreticiler, perakende sektörü ve tüketiciler için çok iyi bir fırsat yarattı. Yetkili satıcılarımız, çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte bu adımı ülkemiz için önemli bir değere dönüştürmeye kararlıyız. İç pazarın bu yıl yüzde 3-5 arası büyüyeceğini tahmin ediyoruz.”

    ‘ÖTV indirimi herkes için iyi bir fırsat’
    Perakende sektörünün ekonominin en önemli itici güçlerinden biri olduğunu söyleyen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de, sektöre ilişkin olarak şunları söyledi:

    “Beyaz eşya ve küçük ev aletleri pazarı istikrarlı olarak büyüyerek ekonomik aktiviteye önemli bir katkı sağlıyor. Beyaz eşya pazarının cirosu 2016 yılında yüzde 18.5 artışla 12.2 milyar lira, küçük ev aletlerinin cirosu da yüzde 18 büyüyerek 4.3 milyar liraya yükseldi.”

    ÖTV indiriminin beyaz eşya sektörü için çok kritik bir zamanda hayata geçtiğini belirten Dinçer, “Bu sadece tüketicinin değil herkesin projesi. Üretici, perakendeci, tüketici olan herkes bu dönemden pozitif etkilenecek. ÖTV indirimi sektörün hareketlenmesi, tüketicinin kazanması ve hanelerin enerji dostu evlere dönüşmesi için doping etkisi sağlayacak. Doğayı, ülkemizin enerji verimliliğini ve tüketicilerin alım gücünü düşünerek tasarladığımız kampanyalar ile ‘herkes için ÖTV seferberliği’ ile bu kalkınmaya destek olacağız” dedi.

    ‘Çift haneli büyüme’
    ÖTV indirimi sonrası ilk iki haftada beyaz eşya satışlarında çift haneli büyüme gözlemlediklerini söyleyen Dinçer, “Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı en çok ilgi gören ürün grupları. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında; sadece soğutucularda yüzde 60’lık bir ciro artışı gözlemliyoruz. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın kategorilerinde ise yüzde 30’dan fazla ciro artışı gerçekleşti. İlginin özellikle nisan ayında çeyiz alışverişleriyle kuvvetlenmesini bekliyoruz. Nisan ayı önemli bir gösterge olacak. Geçen yıl ve geçen ay aynı dönem için perakende satışlara baktığımızda satışa dönüşüm oranlarımızda ciddi artış gözlüyoruz. Bu oranların çeyizlik alımlarının, evlilik dönemine giriliyor olmasının ve ÖTV indiriminin sona ereceği 30 Nisan tarihine yaklaştıkça daha da artacağını düşünmekteyiz” dedi.

    ‘Doğa dostu ev paketi’
    Can Dinçer, enerji verimli ürünlerin hem tüketiciler, hem de ülke ekonomisi için sağlayacağı faydayı da göz önüne alarak alım gücüne destek için çeyiz paketlerini ve enerji verimliliğine destek için de 22 Şubat itibariyle doğa dostu ev paketini hayata geçirdiklerini açıkladı.

    1000 liralık indirim var
    Alım gücüne destek hareketi kapsamında Arçelik ve Beko çeyiz paketleriyle öne çıkıyor. Arçelik ve Beko’dan seçeceğiniz 500 litre ve üzeri buzdolabı, 8 kg ve üzeri çamaşır makinesi ve 3 program ve üzeri bulaşık makinesi birlikte alımlarında ÖTV indirimi üzerine 749 TL değerinde fırın veya 919 TL değerinde kurutma makinesi hediye ediliyor.

    Doğa dostu ev paketi kampanyası kapsamında, Arçelik markalı 2520 CEI A+++ model buzdolabı, 9147 YCM model çamaşır makinesi ve 63101 I model bulaşık makinesinden oluşan ürün paketi, yüzde 6.7 ÖTV indirimine ek olarak 1.000 TL indirimle satışa sunuluyor.

    Beko markalı 9520 KEX A+++ model buzdolabı, BK 9121 BT model çamaşır makinesi ve BM 9009 I model bulaşık makinesinden oluşan 3’lü Çevre Dostu, Enerji Verimli paket, yüzde 6.7 ÖTV indirimine ek olarak 1.000 TL indirimle satışa sunuluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.