DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ASİAD’dan Bakan Özlü’ye ziyaret

    ASİAD’dan Bakan Özlü’ye ziyaret
    12.02.2017
    A+
    A-

    Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye yaptıkları ziyarette, Ankara’da bir “Bilişim ve Teknoloji Vadisi” kurulması yönündeki taleplerini ilettiler.
    Bakan Özlü, halen Kocaeli’de devam eden Vadi projesini tamamlamaya öncelik verdiklerini ifade ederken, Ankara’nın da bu iş için son derece uygun olduğunu söyledi.
    Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye, Ankara’da bir Bilişim ve Teknoloji Vadisi kurulması yönündeki taleplerini ilettiler.

    ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ile beraberindeki heyet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü makamında ziyaret etti. ASİAD yöneticileri, Dernek olarak yürüttükleri faaliyetler, proje ve hedefleri hakkında Bakan Özlü’ye bilgi vererek, ülkeye katma değer sağlamak için çalışmayı sürdüreceklerini ifade ettiler. Derneğin üzerinde çalıştığı yeni projeleri de anlatan ASİAD yöneticileri, Bakanlığın faaliyetlerini de yakından izlediklerini vurguladılar.

    “Bilişim ve Teknoloji Vadisi”

    ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ziyarette, yeni çalışma ve teknolojileri kullanarak üretimi ve istihdamı artırmaya çalıştıklarını, Sanayi 4.0 çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ifade etti ve önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili geniş katılımlı bir çalışma gerçekleştireceklerini bildirdi.

    Ankara’da Bilişim ve Teknoloji Vadisi kurulması yönündeki taleplerini Bakan Özlü’ye ileten Başkan Tombakoğlu, yerli ve milli marka konusundaki çalışmalarında da yer alarak Bakanlığa destek vermek istediklerini vurguladı. Tombakoğlu, “ASİAD olarak Türk markalarına yapılacak olan her türlü desteği vermeye hazırız. Bilişim ve teknolojik süreçlerle ilgili konularda da katkı sunmak isteriz” dedi.

    ASİAD Kadın Zirvesi

    Bunların yanı sıra toplumsal sorumluluk gereği farklı alanlarda da çalışmalar yaptıklarını anlatan Tombakoğlu, “Bu kapsamda ASİAD olarak 1-2 Mart’ta gerçekleştirmeyi planladığımız Kadın Zirvesi’ne hazırlanıyoruz. Ev sahipliğini yapacağımız zirvede öncü ve rol model kadınlarla bir araya geleceğiz. Kadının iş hayatına daha fazla katılımı, güçlenmesi, farklı alanlarda da yer alabilmesi için önemli isimlerle bir arada olacağız. Burada hep beraber olmak istiyoruz” dedi.

    “Ankara ile ilgili her projenize desteğe hazırım…”

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de ASİAD’ın ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, Derneğin Bakanlık faaliyetlerini yakından izliyor oluşundan dolayı da mutlu olduğunu ifade etti. Bakan Özlü de Bilişim ve Teknoloji Vadisi projesini şu an Kocaeli’de devam ettiğini, bunu tamamlamaya öncelik verdiklerini ifade ederken, Ankara’nın da bu iş için son derece uygun olduğunu söyledi.
    Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarının önemini vurgulayan ve ASİAD’la birlikte çalışma yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyleyen Bakan Özlü şöyle konuştu:

    “Bilim, Sanayi ve Teknoloji alanında artık Sivil Toplum Kuruluşlarının da önemi ve katkısı arttı. Ülkemiz için yapılacak çalışmalarda her katkı çok kıymetli. Faaliyetlerde ASİAD ve STK’lar ile birlikte hareket etmek bizi mutlu eder. Bunun yanı sıra planlanan ‘Kadın Zirvesi’ çok önemli bir etkinlik. Gerekli görülen katkıları da sunmak isteriz. Bakanlığımızın yakından takip edeceğini bilmenizi isterim. Yerli ve milli marka konusunda da destekleriniz için teşekkür ediyoruz. ASİAD, şehrin vizyon projelerine imza atabilir. Bunlar konusundaki istişarelerimize de devam edeceğiz. Ankara sadece Başkent değil aynı zamanda bir sanayi şehri. Türkiye’nin kalbi ve merkezi konumunda, bunu daha iyi değerlendirmeliyiz. Özellikle organize sanayi bölgelerini güçlendirmeye devam edeceğiz. İstihdam seferberliği kapsamında daha çok çalışmalıyız. Ben şahsen Ankara ile ilgili yapacağınız her projeye destek vermeye hazırım. Bakanlık olarak da tüm desteklerimizi sizlere vereceğiz. Önceden devlet önde STK’lar arkadaydı, şimdi durum tam tersi. STK’lar öncü, bizler sizin arkanızdayız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.