DOLAR 32,4743
EURO 34,7782
ALTIN 2479,789
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AUTOFEST’e ziyaretçi akını

    AUTOFEST’e ziyaretçi akını
    18.09.2017
    A+
    A-

    ANKAmall’da gerçekleşen ve iki gün süren AUTOFEST 2017 yaklaşık 200 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

    Türkiye’nin en büyük açık hava otomobil festivali Autofest ziyaretçi akınına uğradı. ANKAmall’da hafta sonu gerçekleşen ve iki gün süren festival yaklaşık 200 bin kişiyi ağırladı.

    Otomobil meraklılarının büyük ilgi gösterdiği ve geniş bir yelpaze sunan festival, hemen her yaştan ziyaretçinin ilgi odağı oldu. Markaların en yeni modellerinden farklı konseptlere kadar çok sayıda otomobil festivalde sergilendi. Lüks ve spor otomobiller, modifiyeli araçlar, klasik otomobiller, farklı motosikletler yanında otomobil aksesuar firmaları, ses, müzik ve chip tuning firmalarının standları da ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

    Otomobil sporlarına büyük ilgi

    Birbirinden değerli otomobillerin sergilendiği festivalde, otomobil sporları bölümünde ralliden off roada, dragdan drifte kadar birçok yarış otomobili pilotları eşliğinde sergilenirken Ankara otomobil Sporları Kulübü (ANOK) ve Ankara Doğa Sporları ve Off Road Kulübü (ANDOFF) da ziyaretçilerin otomobil sporları konusundaki sorularını cevapladı.  Ayrıca TOSFED’e (Türkiye otomobil Sporları Federasyonu) bağlı gözetmen kurulu olan AGK’da (Ankara Gözetmen Kurulu)  stant açarak yarışlarda görev almak isteyenleri bu konuda bilgilendirdi.

    Devletin önemli kuruluşları ilk defa bir otomobil festivalinde

    Türkiye’de ilk defa JÖAK (Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı) da böylesine bir festivalde yer alarak festival ziyaretçileri ile buluştu. Zırhlı araçların da sergilendiği festivalde JÖAK, kahraman Türk ordusundaki hizmetlerini de ziyaretçiler ile paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü halkı bilinçlendirmek için takla, kaza ve alkol simülatörleri ile alanda yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı klasik itfaiye araçlarını alanda sergilerken, Zabıta Daire Başkanlığı açtığı stantta ziyaretçilerin sorularını cevapladı.

    Doğukan Manço ile müzik ve dans coşkusu

    Aynı zamanda lisanslı bir otomobil yarışçısı olan ve Türkiye Drift Şampiyonasında mücadele eden Doğukan Manço, sergilediği DJ performansıyla festivale renk katarak ziyaretçilere coşkulu saatler yaşattı.

    Geride hafızalara kazınan görüntüler bırakan, “7’den 70’e herkes için otomobil tutkusu” mottosu ile yola çıkan festival, ortak tutkusu otomobil olan binlerce kişiyi bir araya getirdi. Sadece Başkent değil, ülkenin dört bir yanından ziyaretçiler de bu festivalde buluştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.