DOLAR 32,5837
EURO 34,809
ALTIN 2414,628
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bahçeşehir Koleji YGS’de zirvede

    Bahçeşehir Koleji YGS’de zirvede
    01.04.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin öncü eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da YGS’ye başarılarıyla damgasını vurdu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında ilk 100‘de 20 öğrencisiyle yer alan Bahçeşehir Koleji, uyguladığı global eğitim metotlarıyla elde ettiği akademik başarısını bir kez daha kanıtladı.

    Türkiye genelinde Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Fen ve Teknoloji liseleri ile, lise eğitiminde; STEM odaklı eğitim anlayışı, proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, öğrenim metotlarıyla Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştiren Bahçeşehir Koleji;Yüksek öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Açıklanan YGS sonuçlarında; ilk 100’de 20 derece, ilk 500’de 75 derece, ilk 1000’de 118 derece, ilk 5000’de ise 305 derece elde eden Bahçeşehir Koleji aynı zamanda YGS’de Türkiye 2.’si çıkartmanın da gururunu yaşıyor.

    Bahçeşehir Koleji tarafından 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de kurulan Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’de fen eğitimine getirdiği farklı bakış açısıyla öne çıkarken, yetiştirdiği gençlerle ülkenin geleceği için umut aşılıyor. Diğer fen liselerinden farklı olarak, öğrencilere üniversite standartlarında eğitimlerin verildiği, fakültede derslere girme imkanı sunulduğu fen ve teknoloji liselerinde öğrenciler erken yaşta iş hayatı tecrübesi de yaşayabiliyor.

    Aldığı eğitimin başarısını YGS sınavında Türkiye 2.’cisi olarak ortaya sunan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Mert Gökduman,elde ettiği başarı hakkında değerlendirme yaparak; “Lisemizde her öğrenciye bir mentor öğretmen birebir danışmanlık yapıyor. Mentor Öğretmenlik Sisteminin akademik başarılarımızın artmasında oldukça önemli bir yeri var. Aldığımız eğitimin dışında sosyal hayattan geri kalmadan sistematik bir çalışma takvimi oluşturmak önemli. Tüm bu bileşenler beni başarıya ulaştırdı.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.