DOLAR 32,5741
EURO 34,9979
ALTIN 2462,379
BIST 9894,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Daikin, 28. İklim Değişikliği Konferansı’na katılıyor

    Daikin, 28. İklim Değişikliği Konferansı’na katılıyor

    Daikin ilk kez katıldığı, 30 Kasım-12 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai’de (Birleşik Arap Emirlikleri) düzenlenecek 28. İklim Değişikliği Konferansı’nda, Japon tanıtım sergisinde yüzde 50 enerji tasarrufuna katkıda bulunan yüksek verimli inverter teknolojili klimasını sergileyecek.

    Daikin Europe N.V.’nin ana şirketi Daikin Industries Ltd., ilk kez Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’na katılacak. Uluslararası eğilimleri ve küresel ısınmayı azaltmak için gerekli kuralları tartışmak üzere uluslararası örgütlerin, ulusal ve yerel yönetimlerin, STK’ların ve önde gelen şirketlerin liderlerini bir araya getiren uluslararası bir konferans olan COP, 1995 yılından bu yana düzenleniyor ve bu yıl 28’inci toplantısını gerçekleştiriyor.

    Konferansla ilgili görüşlerini paylaşan Daikin Industries Kıdemli İcra Kurulu Başkanı ve Daikin Avrupa Başkanı Masatsugu Minaka, “Yüksek enerji verimliliğine sahip iklimlendirme yenilikleri yaratarak dünya çapında karbon nötrlüğü sağlamaya kararlıyız. COP28’de dünyanın dört bir yanından hükümet yetkilileri ve diğer paydaşlarla bağlantı kurmayı ve çeşitli çevresel faydalar sağlayan inverter teknolojimizi sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

    Ortadoğu bölgesinde köklü bir işletme

    COP28’de yer alacak Japon Tanıtım Sergisi’ne ev sahipliği yapan Japonya Çevre Bakanlığı, konferansta ve bu arenada yapılacak diğer yan etkinliklerde; Japonya’nın iklim değişikliğiyle mücadelesine yönelik mükemmel ürün, hizmet ve girişimlerini küresel çapta sergilemeyi amaçlıyor. COP28’e katılmaktan onur duyduklarını dile getiren Daikin Ortadoğu ve Afrika Başkanı Hasan Önder, “Daikin Middle East ve Africa FZE ile ana şirketi Daikin Europe inverter donanımlı, enerji tasarruflu klima sistemlerini geliştirmek için çalışıyor. Bölgede köklü bir şirket olarak, Dubai’deki COP28’e katılmaktan memnuniyet ve onur duyuyoruz” dedi.

    Yüksek verimli inverter klimalar yüzde 50 daha az enerji kullanıyor

    Değişken hız teknolojisi olarak da bilinen yüksek verimli inverter teknolojisine sahip klimalar, klima kompresörünün dönüş hızını ortam koşullarına uygun olarak hassas bir şekilde kontrol ederek elektrik güç tüketimini inverter olmayan klimalara kıyasla yüzde 50’den fazla [1] azaltıyor. Günümüzde klimalar dünyanın toplam elektrik talebinin yaklaşık yüzde 10’unu [2] oluştururken, gelişmekte olan ülkelerdeki son gelişmeler, klimalara yönelik enerji talebinin yılda ortalama yüzde 4 oranında artmasına yol açmış durumda. [3]

    Mayıs 2023’te  düzenlenen G7 Zirvesi’nde ve Temmuz 2023’teki G20 Çevre ve İklim Bakanları Toplantısı’nda, enerji geçişlerinin yanı sıra en geç 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için ‘ilk yakıt’ olarak geliştirilmiş enerji verimliliği ve tasarruflarının önemi vurgulandı. Buna paralel olarak Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) enerji verimliliğinin iki katına çıkarılması gerektiğine işaret etmesiyle, enerji verimliliği kavramı uluslararası düzeyde de daha acil bir konu haline geldi.

    Japonya ve Avrupa inverter teknolojisi kullanıyor

    Enerji tasarrufu sağlayan inverter teknolojisiyle donatılmış klimaların oranı hem Japonya’da hem de Avrupa’da pazarın neredeyse yüzde 100’üne ulaşmış durumdayken; bu oran Asya, ABD, Ortadoğu ve Afrika da dahil olmak üzere dünya genelinde hâlâ düşük seviyede. Bu bağlamda yüksek verimli inverter teknolojisine sahip klimaların kullanımını daha da artırmak için her ülkede hemen tanıtılabilmesi ve bu teknolojinin etkilerinin anında görülebilmesinin çok önemli bir fayda olduğu konusundaki farkındalığın artırılması gerekiyor.

    Daikin hükümetlerin, dünya liderlerinin ve gözlemcilerin bulunduğu COP28’de yer alarak; konferans katılımcılarına yüksek verimli inverter teknolojisine geçmenin avantajlarını anlatmayı hedefliyor.

    COP Etkinliğindeki İlk Daikin Sergisi’nde Neler Olacak?

    Daikin COP28 sergisinde, yüksek verimli bir inverter teknolojisine sahip klimanın dış ünitesi (iç yapının açıklaması ile) sergilenecek. Aynı zamanda inverter teknolojisinin nasıl çalıştığını gösteren bir videonun yanı sıra tanıtım modeli de ziyaretçilere sunulacak. İklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin’in; küresel satış ve satış sonrası servis ağlarına genel bir bakış da sunulacak.

    Referanslar ve kısaltmalar:

    [1] Daikin’in tanıtım testine göre hesaplanmıştır

    [2] Daikin tarafından IEA/UNEP ‘Soğutma Emisyonları ve Politika Sentezi Raporu (IEA/UNEP ‘Cooling Emissions and Policy Synthesis Report)’’ temel alınarak hesaplanmıştır.

    [3] IEA Alan Soğutma İzleme raporundan(IEA Space Cooling Tracking report) alınmıştır

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.