DOLAR 32,5714
EURO 34,9766
ALTIN 2419,919
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Barış Aydın: 16 Nisan sonrası Türkiye’yi kimse durduramaz

    Barış Aydın: 16 Nisan sonrası Türkiye’yi kimse durduramaz
    06.04.2017
    A+
    A-

    ASİAD Onursal Başkanı İşadamı Barış Aydın: “17 Nisan’da çok daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağız”

    Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı işadamı Barış Aydın, 16 Nisan referandumu ile gerçekleşecek sistem değişikliği sayesinde Türkiye’yi artık kimsenin durduramayacağını ifade etti.
    Barış Aydın yaptığı açıklamada, uzun yıllar koalisyon hükümetlerinde kısır çekişmelerle zaman yitiren, kalkınma ilerleme imkanı bulamayan Türkiye’nin dünya tarafından itilip kakılan bir ülkeyken, son 15 yılda AK Parti yönetiminde hem demokrasi hem ekonomi alanında büyük bir gelişim göstererek, dünyada sözü dinlenir bir ülke haline geldiğini savundu. Türkiye’nin, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hem ekonomide hem de dış politikada artık küresel bir güç haline geldiğini anlatan Aydın, Suriye ve Ortadoğu politikasını da övdü. Aydın, özellikle Türkiye’nin ilk kez sahaya indiği Cerablus operasyonu ile artık dış politikada da kimsenin onu dikkate almadan hesap yapamayacağı küresel bir aktör haline geldiğini dile getirdi. Türkiye’nin artık hep savunmada olan, “ezilip bükülen değil”, atak halinde bir ülke olduğunu vurgulayan Aydın, “Türkiye uyuyan bir devdi, Erdoğan o devi uyandırdı. Artık Türkiye dünya genelinde güçlü bir aktördür” dedi.
    “Hasta adam artık Avrupa”
    Barış Aydın, bir işadamı olarak Avrupa’da gelecek görmediğini ifade ederek, iş dünyasının yatırımlarını yaparken bunu dikkate almasını önerdi ve “Türkiye kalkınma yolunda hızla ilerlerken AB çöküyor, dağılıyor. Avrupa’nın geleceği yok. Bize bir zamanlar hasta adam diyenler, hızla kendileri o konuma gidiyor” diye konuştu.
    Avrupa ülkelerinin demokrasi söyleminin de riyakar olduğunu öne süren Aydın, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerin, referandum çalışmaları sırasında Türk bakan ve yetkililere karşı takındıkları tavırla gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını söyledi. Aydın, “Avrupa ülkelerinin faşizan tavrı karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve hak ettikleri cevabı kendilerine vermesi, millet olarak göğsümüzü kabartmıştır. Kendisi, Avrupalıların maskesini düşürmüş, çirkin yüzünü deşifre etmiştir. Türkiye’nin öyle canları istediğinde itip kakamayacakları bir ülke olduğu kafalarına dank etmiştir” dedi. Barış Aydın, Avrupa ülkelerinde ırkçılık, İslamofobi ve Türk düşmanlığının giderek tırmandığını ifade ederek, “Türkiye’nin son 15 yıldaki ilerlemesini hazmedemeyen bu odaklar her vesile ile düşman yüzlerini gösteriyor. Haçlı zihniyetini yeniden hortlatan bu ülkeler, önemli bir çıtayı atlamanın eşiğindeki Türkiye’ye çelme takmak için her fırsatı değerlendiriyor” diye konuştu.
    16 Nisan sonrası…
    Aydın, 16 Nisan’da Anayasa değişiklik paketinin kabulüyle gerçekleşecek sistem değişikliği sayesinde Türkiye’nin önünde; artık onu kimsenin durduramayacağı yeni bir dönemin açılacağını savundu.
    2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın şartının, yeni ve sivil bir anayasa ile geçilecek Cumhurbaşkanlığı sistemi ve “güçlü lider” olduğunu savunan Aydın, şöyle dedi:
    “17 Nisan’da çok daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağız. Ülkenin birliği, beraberliği, selameti için şart olan sistem değişikliği; ‘güçlü lider müessesesi’nin ve ‘lider Türkiye’nin önünü açacak. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle, milletin seçtiği irade tüm vesayetlerden kurtulacak, yönetimde çift başlılık son bulacak, Büyük Türkiye’nin önü açılacak. Türkiye, milletin seçtiği güçlü liderle, tarih sahnesindeki o güçlü yerini yeniden alacak. Dünyaya örnek medeniyetimiz tekrar dirilecek. Yeni dönemde ekonomimizin önü açılacak, demokratikleşme ve kalkınma alanında atağa geçecek Türkiye’yi artık kimse tutamayacaktır. Aynı zamanda İslam dünyası için de yeni bir dönem başlayacak. Erdoğan liderliğinde İslam medeniyeti yeniden yükselişe geçecektir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.