DOLAR 32,3827
EURO 35,0346
ALTIN 2326,339
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Barış Aydın: Sistem değişikliği ekonomiye sıçrama yaptırır

    Barış Aydın: Sistem değişikliği ekonomiye sıçrama yaptırır

    ASİAD Onursal Başkanı İşadamı Barış Aydın: “Ekonomide 17 Nisan’da çok farklı bir iklim başlayacak; 2002 sonunda başlayan hızlı yürüyüşümüz, sistem değişikliği ve güçlü lider sayesinde artık koşuya dönüşecek”

    Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı işadamı Barış Aydın, 16 Nisan referandumu ile gerçekleşecek sistem değişikliği sayesinde Türkiye ekonomisinde çok farklı bir iklimin başlayacağını ifade ederek, “2002 sonunda başlayan hızlı yürüyüşümüz, sistem değişikliği ve güçlü lider sayesinde artık hızlı tempolu bir koşuya dönüşecek” dedi.

    Barış Aydın yaptığı açıklamada, 2002 sonunda başlayan tek parti iktidarı sayesinde elde ettiği siyasal istikrarla Türkiye’nin ekonomik potansiyelini harekete geçirerek, hızlı bir kalkınma trendi yakaladığını, 3 bin dolarlardaki kişi başına milli gelirin 11 bin dolara geldiğine işaret etti. Son 15 yılda Türkiye’nin üretim ve ihracatındaki artış, mega yatırımları ve ekonomik büyümesi ile dünyada kıskanılan, imrenilen bir ülke haline geldiğini anlatan Aydın, ekonomideki güçlenmenin toplumun refahına ve ülkenin dış politikadaki etkinliğine de büyük katkı yaptığını vurguladı. Aydın, Türkiye’nin 15 yılda, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, dünyada önemli bir ekonomik güç, her alanda çekinilen önemli bir küresel aktör ve dış yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.
    “Asıl sıçrama şimdi başlıyor”
    Türkiye’ye ekonomide üst üste basamak atlatan son 15 yıldaki tek parti istikrarına karşın, çeşitli vesayet odaklarının açık ya da gizli engelleme, çelme takma girişimleri de olduğunu savunan Aydın, sistem değişikliği ve güçlü lider müessesesini tahkim edecek Anayasa değişiklik paketi ile bunların da aşılacağını ifade etti.
    Aydın, 16 Nisan’daki referandumda Anayasa değişiklik paketinin kabulüyle gerçekleşecek sistem değişikliği sayesinde başlayacak yeni dönemde Türkiye ekonomisinin şaha kalkacağını ve asıl sıçramayı gerçekleştireceğini, artık onu kimsenin durduramayacağı savundu.

    Türkiye’nin 2023 hedeflerine 16 Nisan’da geçilecek Cumhurbaşkanlığı sistemi ve “güçlü lider” ile ulaşılacağını savunan Aydın, şu görüşleri dile getirdi:
    “Anayasa değişikliği ile gerçekleştireceğimiz sistem değişikliği ‘güçlü lider müessesi’ni getirecek, o da ‘lider Türkiye’yi. Yeni sisteme geçişle, milletin seçtiği irade tüm vesayetlerden kurtulurken, bürokratik engeller ortadan kalkacak, hızlı karar alma süreci başlayacak. 17 Nisan’dan itibaren Türkiye, ekonomide ve her alanda, tüm yüklerinden, ayak bağlarından kurtuluyor. Milletçe; son 15 yıldaki kutlu yürüyüşümüzü hızlı tempolu bir koşuya çevirecek, çok farklı ve aydınlık bir çağ başlayacak. Ben inanıyorum ki yeni dönemde ekonomimiz şaha kalkacak ve asıl sıçramayı yapacak. 2002’den bu yana ekonomide kaydettiğimiz gelişme ve kalkınmayı hızlı bir yürüyüşe benzetirsek, artık o yürüyüş, üzerindeki ağırlıkları atmış, yüklerinden, kendini tutan tüm bağlardan kurtulmuş ve herkesten önce ipi göğüsleme azmiyle dolu kondisyonlu bir sporcunun hızlı koşmasına dönüşecek. İşte o zaman ekonomide Türkiye’yi kimse geçemeyecek. Bu moral ve kondisyonla, 2 trilyon dolarlık GSYH, kişi başına 25 bin dolar milli gelir ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz başta olmak üzere 2023 vizyonumuzdaki hedeflere rahatlıkla ulaşacağız. Milletimize hak ettiği tarihteki şanlı yerini yeniden kazandırmak için bu sistem değişikliği hayati önemde. Ben 2023 ve 2071 vizyonundan heyecanlanan bir işadamı olarak tüm vatandaşlarımızı; 16 Nisan’da bu sistem değişikliğine hep birlikte ‘evet’ diyerek, bu yeni çağı, kendi ellerimizle başlatmaya çağırıyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.