DOLAR 32,3357
EURO 35,1717
ALTIN 2245,649
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başkan Altepe, tecrübelerini gençlerle paylaştı

    Başkan Altepe, tecrübelerini gençlerle paylaştı

    Bursa Birlik Vakfı’nın düzenlediği Türkiye Geneli Liderlik Kampı’na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başarının en önemli anahtarının kendini geliştirmek ve bol bol uygulama yapmak olduğunu söyledi. Doğru kararlar vermek için güçlü bir irade, deneyim ve birikim gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, “Dünyayı tanıdıkça, Türk milletinin lider vasıflarını gördük. Bu milletin mayasında liderlik vasfı var” dedi.

    Bursa Birlik Vakfı’nın Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda düzenlendiği Türkiye Geneli Liderlik Kampı’nın konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Kampa katılan gençlerle hem mesleki hem de siyasi tecrübelerini paylaşan Başkan Altepe, özellikle liderlik konusunda Türk gençliğinin önemli avantajları olduğunu söyledi. Türk milletinin mayasında liderlik vasfı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, dünyayı tanıdıkça Türk milletindeki liderlik vasfını daha iyi anladıklarını kaydetti.

    Siyaset sahada yapılır
    Yönetim kademelerindeki insanların güçlü bir idare ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, güçlü bir irade için de bilgi, birikim ve donanım gerektiğini vurguladı. Doğru kararların ancak bilgi birikimi sayesinde alınabileceğine dikkat çeken Başkan Altepe, “Kendini geliştirmek sadece okulda kitap okuyarak olmaz. Ben de okulda mekanik, fizik gördüm ama mühendislik uygulamalarını piyasada gördüm. Teorik bilgileri uygulama yaparak içinize sindirmeniz lazım. Siyaset de aynı. İstediğiniz kadar siyaset ilmi yapın ama sahada uygulamadınız sürece başarılı bir siyasetçi olma şansınız yok. Sadece dersi almak yetmiyor, uygulama yapmak gerekir. Siyaset sahada yapılıyor. İstediğiniz kadar siyaset kitabı okuyun” dedi.

    Bu gününüz dünden farklı olmalı
    Üniversite hayatında 1978 sonrası gençlik başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “’Senin bu görevi alman gerekir’ dendi. Çünkü senin kendin için ne düşündüğün önemli değil. Önemli olan arkadaşların senin için ne düşünüyor. Bu adam şu başkanlığı yapar mı? ‘Şu işin üstesinden gelir mi? Buna ben karar vermeyeceğim. İlgili kurum, kuruluşlar veya halk karar verecek. Görev alacak kişi, her alanda kendini geliştiren, hatayı en az yapacak, güçlü idareli olmalı ki toplum sizi bir yere getirsin. Dışarıdan bakınca kolay görünüyor ama uygulamaya gelince böyle kişiler kolay bulunmuyor. Siz yeter ki kendinizi iyi yetiştirin. Ben hiç bir saatimi boşa geçirdiğimi hatırlamıyorum. Sürekli kendimi geliştirmek ve bir şeyler öğrenmenin gayretinde oldum. Sizin de bu gününüz dünden farklı olmalı” diye konuştu.

    Yönetici şehrin imkanlarını bilmeli
    Özellikle yerel yöneticilerin şehrin imkanlarını çok iyi bilmesi ve yatırımcıları da bu imkanlar ölçüsünde yönlendirmenin büyük önek taşıdığını kaydeden Başkan Altepe, yer tramvay üretimi, uçak üretimi gibi yüksek teknolojiyi üretimlerin yapılmasına belediye olarak öncülük ettiklerini vurguladı. Bu yönlendirmeler sayesinde saç kesme makineleri üreten firmanın yerli tramvay ürettiğini, yine sanayicilerin oteller yaparak turizm sektörüne girdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Şimdi de savunma sanayini Bursa’ya daha çok nasıl getiririz onun üzerinde çalışıyoruz. Yüksek katma değerli üretimlerle sanayiye ivme kazandırmak istiyoruz. Sıradan makineyi herkes üretir. Önemli olan yaptığınız üretimle dünyada ilk 10’a, 20’ye girebilmek” dedi.

    Halkla birlikte çalışıyoruz
    Bursa’nın son 5 yıldır yaşanabilir şehirler listesinde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını, son açıklanan rakamlarla da dünyada 21’nci sıraya yükseldiğini ifade eden Başkan Altepe, şöyle konuştu: “Bu araştırmada şehrin huzurundan, sağlığına kadar bir çok unsur göz önünde bulunduruyor. Biz bu şehirde huzurun sağlanması amacıyla binin üzerinde bina yıktık. Suç merkezi olarak görülen binaları kaldırıp, yerlerine parklar, yollar yaptık. Bu yatırımlarla Bursa, suçun en az işlendiği şehir haline geldi. Bunun yanında bağımlılıkla mücadele için sokaklardaki derneklerle, toplukla, halkla birlikte çalışıyoruz. Rehabilitasyon merkezleri açıyoruz. Çünkü kentin sorunlarına karşı herkes sorumluluk duymalı.”
    Başkan Altepe, konuşmanın ardından kampı başarıyla bitiren gençlere sertifikalarını verdi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.