DOLAR 32,587
EURO 34,7872
ALTIN 2509,024
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beyaz eşya fiyatı yüzde 6.7 düştü

    Beyaz eşya fiyatı yüzde 6.7 düştü
    01.04.2017
    A+
    A-

    BrandZone’un araştırmasına göre şubat ayında başlayan ÖTV indirimi sonrası beyaz eşya fiyatları ortalama yüzde 6.7 düştü. En yüksek düşüş ise yüzde 10’la küçük ev aletlerinde oldu.

    Kampanya ve fiyat takibi hizmetleri sunan BrandZone’un araştırma sonuçlarına göre; Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sonrası yayınlanan beyaz eşya kampanyalarının ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 6.7 oranında düştü. Kampanyalarda en çok yer bulan popüler ürünlerin fiyatı ise ortalama yüzde 6.2 oranında geriledi. Beyaz eşya sektöründe; buzdolabı kampanyalarında ortalama yüzde 1.8 oranında ve 48 TL tutarında, bulaşık makinesi kampanyalarında ortalama yüzde 6.8 oranında ve 89 TL tutarında, çamaşır makinesi kampanyalarında ise ortalama yüzde 21.5 oranında ve 398 TL tutarında fiyat düşüşü oldu. Şubat ayında yürürlüğe giren ÖTV indiriminden etkilenen diğer sektör küçük ev aletlerinde ise kampanyalarda ortalama yüzde 10’luk fiyat düşüşü oldu. Geleneksel buharlı ütü kampanyalarında yüzde 7.9 oranında ve 16 TL tutarında, elektrikli süpürge kampanyalarında yüzde 9 oranında ve 53 TL tutarında, çay makinesi ve doğrayıcıların ortalama kampanya fiyatlarında ise yüzde 6 oranında ve 11 TL tutarında fiyat düşüşü oldu.

    ORTALAMA FİYATA YANSIDI
    BrandZone Yönetici Ortağı Cem Köz “Bazı ürünlerde döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle zam yapılmış olsa da hem mağaza, reklam kampanya fiyatları hem de online fiyatlar önceki ayla karşılaştırıldığında, ÖTV indiriminin ortalama fiyatlara yansımış olduğunu gördük” dedi. Beyaz eşya ve ev aletlerinin en çok tercih edilen alt kategorileri ayrıca incelendiğinde yine kampanya fiyatlarında düşüşlerin olduğunu belirten Köz “No-Frost özellikli çift kapılı buzdolaplarında yüzde 5.4; 8-9 kilogram kapasiteli çamaşır makinelerinde yüzde 4.4; 3 programlı bulaşık makinelerinde yüzde 4; 1000 Watt’tan fazla gücü olan toz torbasız süpürgelerde yüzde 8.2 ve 2000-2500 Watt gücündeki geleneksel buharlı ütülerde yüzde 2.6’lık ortalama kampanya indirimi oldu” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.