DOLAR 32,5121
EURO 34,8052
ALTIN 2427,519
BIST 9677,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Daikin Solution Fuha İstanbul’un konuğu Eser Çizer oldu

    Daikin Solution Fuha İstanbul’un konuğu Eser Çizer oldu

    İklimlendirme konusunda Avrupa’nın ilk, dünyanın ise en büyük deneyim merkezi olarak faaliyet gösteren Daikin Solution Plaza fuha İstanbul, sektörünün gelişimine yön verecek etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Açıldığı günden bu yana binlerce ziyaretçiyi ağırlayan FuHa İstanbul’un Şubat ayı konuk konuşmacısı Sabancı Center Mühendislik Hizmetleri Müdürü Eser Çizer oldu. Çizer, ‘Uzman Günleri’nde ’Türkiye’nin en yüksek ilk yapısı olan Sabancı Center’da, enerji verimliliği uygulamalarını anlattı.

    Yenilikçi ürünleri ve uygulamalarıyla iklimlendirme sektörünün öncü şirketi olan Daikin’in, İstanbul’da açtığı, Avrupa’nın ilk, dünyanın ise en büyük ve kapsamlı iklimlendirme deneyimleme merkezi Daikin Solution Plaza fuha İstanbul, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Ziyaretçilerine bireysel çözümlerden ticari sistemlere kadar her türlü iklimlendirme teknolojisini deneyimleme imkanı sunan fuha İstanbul, aynı zamanda sektör profesyonellerinin buluşma noktası haline geldi.

    UZMAN GÜNLERİ’NE YOĞUN İLGİ
    Daikin, fuha İstanbul açıldığı günden bu yana düzenlediği Uzman Günleri etkinliği ile proje tasarımcıları, mekanik taahhüt firmaları, makine mühendisliği oda üyeleri, Daikin bayileri, Daikin çalışanları ve paydaşlarını bir araya getiriyor. Son olarak 25 Şubat 2017 Cumartesi günü düzenlenen Uzman Günleri etkinliğine de 100’ü aşkın katılımcıyla gerçekleşti. “Uzman Günleri” buluşmasının şubat ayı konuk konuşmacısı Sabancı Center Mühendislik Hizmetleri Müdürü Eser Çizer oldu. Proje, tasarım, müşavir firma profesyonellerinin ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşen Uzman Günleri’nde, Çizer ‘’Türkiye’nin en yüksek ilk yapısında akıllı bina konsepti, iklimlendirmede sürdürülebilir enerji ve su verimliliği, Sabancı Center” konusunda bilgi verdi.
    Enerji verimliliği kavramının henüz konuşulmadığı bir dönemde çalışmalara başladıklarını hatırlatan Çizer, Türkiye’nin ilk akıllı binası Sabancı Center’ın 23 yıllık geçmişi hakkında şu bilgileri verdi: “Ağustos 1988 yılında temeli atılan bina Eylül 1993’de hizmete girdi. 2016 yılı itibariyle binada çalışan sayısı 2 bin 500 kişiye ulaştı. 1999 yılından 2011 yılına kadar enerji verimliliği için binada çeşitli çalışmalar yaptık.
    Bu çalışmalar neticesinde yaklaşık 20 yıllık bir süreçte toplam enerji tüketiminde yüzde 23 düşüş sağladık. Ayrıca toplam 22 yıl içinde de binanın su tüketimi yüzde 49 oranında düşürdük. Özellikle iklimlendirme konusunda da klima santrallerine müdahale ederek soğutma için yüzde 100 dış havayla çalıştık. Sabancı Center’da ayrıca Türkiye’de ilk defa frekans konvertörlü sistemi kullandık. Tüm bu çalışmaları yaparken projeler için hiçbir danışmanlık hizmeti almadık. 20 yıllık süreçte binada yaptığımız çalışmaları şu şekilde özetleyebiliriz; Enerji verimliliği çalışmaları, Türkiye’de ilk Free Cooling uygulaması, ilk defa mevcut bir soğutma kulesine F/K uygulaması, ilk defa tam değişken debili ısıtma ve soğutma sistem mantığı kurulumu ve bir ticari binada işletmenin ihtiyacına göre kurulan ilk otomasyon sistem yazılımı.”
    Açılış konuşmasını Daikin Solution Plaza fuha İstanbul Müdürü Uğur Sertan’ın gerçekleştirdiği toplantıda, ayrıca Daikin Merkezi Sistemler Departman Müdürü Kemal Aka bir sunum yaptı. Daikin’in mucidi olduğu VVR (Variable Volume Ratio – Değişken Hacim Oranı) ve tek vidalı full inverter soğutma grubu hakkında bilgi veren Aka, şunları söyledi: “VVR teknolojisi sayesinde hem kısmi hem de tam yüklerde maksimum verim sağlayabiliyoruz. Böylelikle dış ortam şartlarına göre soğutma grubu verimi, değişken soğutucu akışkan basınç değerleriyle optimum ve yüksek verimlilik değerlerine ulaşmış oluyor.”
    Seminerin son bölümünde ise katılımcılar rehber eşliğinde fuha İstanbul turu yaparak, iklimlendirme teknolojileri ve cihazları çalışır durumda deneyimleme fırsatı buldu.
    Mart ayında düzenlenecek Uzman Günleri’nin konuşmacısı ise Pacific Northwest National Laboratory’den Bilim İnsanı Ronald E. Jarnagin olacak. Fuha İstanbul’da 4 Mart 2017, Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte Jarnagin, katılımcıları ASHRAE 90.1 Binalarda Enerji Verimliliği Standardı Dünü, Bugünü, Yarını konuları hakkında bilgilendirecek.

    2017’DE 10 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAK
    Açıldığı Eylül 2015’ten bu yana bireysel kullanıcılardan ticari yatırımcılara, öğrencilerden akademisyenlere kadar yüzlerce ziyaretçiye teknolojisini deneyimleme fırsatı sunan Daikin, fuha İstanbul’da açıldığı günden bu yana 4 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Fuha İstanbul, Daikin Türkiye Akademi iş birliği ile öğrencilere çeşitli teknik konularda eğitim ve seminerler düzenlenerek öğrencilere derslerinde gördükleri teorik konuları pratikte pekiştirme fırsatı da sunuyor.
    İklimlendirme sektörünün yeni merkezi olma yolunda ilerleyen fuha İstanbul, İSİB (İklimlendirme Sektörü İhracatçılar Birliği) toplantıları, Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) aylık yönetim kurulu toplantısı gibi önemli etkinliklere de ev sahipliği yaptı. İklimlendirme sektöründe Daikin teknolojilerini yakından görmek isteyen herkesi fuha İstanbul’da ağırlayan Daikin, bu yıl da düzenlediği çeşitli etkinliklerle daha geniş kitleye ulaşmayı amaçlıyor. 2017 yılında fuha İstanbul’da 10 bin kişiyi ağırlamayı planlayan Daikin, çeşitli etkinliklerine de hız kesmeden devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.