DOLAR 32,5373
EURO 34,9522
ALTIN 2456,509
BIST 9883,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmir’in en büyük özel sektör kentsel dönüşüm projesi: Forum Göztepe

    İzmir’in en büyük özel sektör kentsel dönüşüm projesi: Forum Göztepe
    06.04.2024
    A+
    A-

    Türkiye ve dünyada 32 yıldır konut projeleri, rezidans ve alışveriş merkezlerini yaşama geçiren Turkmall’un 80 blok ve bin 400 konuttan oluşacak Forum Göztepe projesinde temele ilk kazmanın vurulması için son dönemece girildi.

    Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, İzmir’de özel sektör eliyle gerçekleştirilen alan bazlı en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını taşıyan Forum Göztepe ile Esentepe Mahallesi’nde yüzlerce aileyi sağlam konut sahibi yapacaklarını söyledi.

    Eyüboğlu, “Forum Göztepe’de ticari alanlar, ofis alanları sosyalleşebileceğiniz mekanlar, her daire için bir kapalı otopark gibi pek çok özelliği bir arada sunacağız. Forum Göztepe, hem çevre yoluna hem de metroya ve sahile yakın bir konumda olmasıyla ulaşım avantajı da sunuyor. Bu proje hem bölgeye hem de İzmir’e değer katacak” diye konuştu.

    YAŞANABİLİR KENT HEDEFİ

    İzmir’de kentin yapı stoğunun eski olması nedeniyle dönüşüme büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, Esentepe Mahallesi’nde toplam 72 dönümlük alan üzerinde yer alacak projenin sadece İzmir değil, Türkiye için önemli bir örnek oluşturacağını kaydetti.

    Eyüboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haziran 2021’de başlatmış olduğumuz Forum Göztepe projesi kapsamında yapmış olduğumuz 3’te 2’lik uzlaşma sonucu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Esentepe Mahallesi 80 blok ve 820 konuttan oluşan alanın tamamı rezerv olan olarak ilan edildi. Proje kapsamında toplamda bin 400 konut inşa edeceğiz. Ege Bölgesi’nde birçok proje yaptık; yapmaya da devam ediyoruz. İzmir’e özel önem veriyoruz. Deprem ve kentsel dönüşüm artık ülkenin önemli bir gerçeği. Bu dönüşümde pay sahibi olmak istiyoruz. Kent estetiğine sahip binalar sosyal alanlar ve yaşanacak mekanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Forum Göztepe ile İzmir’e yakışan ödüllü bir projeyi daha yaşama geçiriyoruz”

    İKİ AY İÇİNDE BAŞLIYORUZ

    Forum Göztepe projesine iki ay içinde ilk kazmanın vurulacağını dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Altunhan da, “İzmir’de herkes tarafından kabul gören Forum Bornova markasının ardından şimdi de karma bir proje olan Forum Göztepe’yi İzmirliler’le buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Burası bizim açımızdan çok değerli bir proje. Çünkü yalnızca avm ve konut inşa etmeyeceğiz. Meydanı, sokağı ve sosyal donatılarıyla yeni bir yaşam merkezi oluşturacağız. İzmir’in ihtiyaçlarına cevap verecek projeyi, modern mimariyle ve sağlam zemin üzerinde yükselteceğiz. Ticari alanlar, ofis alanları sosyalleşebileceğiniz mekanlar, her daire için bir kapalı otopark gibi pek çok özelliği bir arada sunacağız. Forum Göztepe, hem çevre yoluna hem de metroya ve sahile yakın bir konumda olmasıyla ulaşım avantajı da sunuyor” ifadesini kullandı.

    İZMİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ PROJELER YOLDA

    İzmir’de kentsel dönüşüm anlamında yapılacak çok şey olduğunu ve Forum Göztepe projesiyle önemli bir adım attıklarını dile getiren Mehmet Altunhan, şunları söyledi: “2024 yılında İzmir ve Ege’de yeni kentsel dönüşüm, konut ve karma projelerdeki yatırımlara devam edeceğiz. İzmir’de kentsel dönüşüm alanında yapılacak çok iş var. Çünkü İzmir aktif fay hatlarının üzerinde ve deprem riski taşıyan bir şehir. Bunun yanı sıra; kentin yapı stoğu da yaşlı. İzmir’in yüzde 80 oranında dönüşmesi gerekiyor. Özellikle kent merkezinde bu sağlıksız konut stoğu daha çok dikkat çekiyor. İzmir’de yeni ve sağlıklı konutların inşaa edilmesi ve günün ihtiyacına cevap verecek nitelikli projeler yapılması gerekli. Asıl işimiz yaşam alanları yaratmak. Bundan sonra da İzmir’de önemli karma konseptli projeleri yaşama geçirmek istiyoruz”

    Forum Göztepe Projesiyle Ödül Gururu Yaşadık

    Forum Göztepe projesine iki ay içinde ilk kazmanın vurulacağını dile getiren Altunhan, “İzmir’de herkes tarafından kabul gören Forum Bornova markasının ardından şimdi de karma bir proje olan Forum Göztepe’yi İzmirliler’le buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Burası bizim açımızdan çok değerli bir proje, çünkü yalnızca Avm ve konut inşa etmeyeceğiz. Meydanı, sokağı ve sosyal donatılarıyla yeni bir yaşam merkezi oluşturacağız. İzmir’in ihtiyaçlarına cevap verecek projeyi, modern mimariyle ve sağlam zemin üzerinde yükselteceğiz. Ticari alanlar, ofis alanları sosyalleşebileceğiniz mekanlar, her daire için bir kapalı otopark gibi pek çok özelliği bir arada sunacağız. Forum Göztepe, hem çevre yoluna hem de metroya ve sahile yakın bir konumda olmasıyla ulaşım avantajı da sunuyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.