DOLAR 32,5352
EURO 34,9361
ALTIN 2437,901
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Demirdöküm: 2017’de büyüme ivmemizi koruyacağız

    İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, yetkili satıcıları için geleneksel olarak organize ettiği “Liderler Zirvesi” bu yıl Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşti. 2016 iş sonuçları ve 2017 stratejilerinin paylaşıldığı toplantıda DemirDöküm CEO’su Dr. Axel Busch, “Mevcut yatırımlarımızı koruyarak, tüm sektörler için zor olan 2016 yılını çift haneli büyüme ile kapattık. Hedefimiz 2017’de de büyüme ivmemizi korumak” dedi

     

    Yetkili satıcılarıyla stratejik iş birliğini güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Liderler Zirvesi” bu yıl “Birlikte, birlikle gücünü geleceğe taşı” temasıyla Vaillant Group CEO’su Carsten Voigtländer, DemirDöküm CEO’su Dr. Axel Busch, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban, ve yöneticilerin katıldığı toplantı ile düzenlendi. Satış, pazarlama, finans, üretim, satış sonrası hizmetler, yatırım, 2016 yılı iş sonuçları ile 2017 yılına yönelik hedeflerin paylaşıldığı toplantıda; yeni yılın öncelikleri, birlikte gerçekleştirilecek projeler masaya yatırılarak aksiyonlar belirlendi.

    “BAŞARI KAPILARI DİJİTALLEŞME İLE AÇILACAK”
    Bayi toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtländer 2016 yılında da dünyanın bir ucundan diğer ucuna ürün bazlı satışlarda büyüme yakaladıklarını kaydetti. Ulaşılan bu önemli başarıdaki sırrın yenilikçi projelerde olduğunu belirten Voigtländer, “Verimli teknolojiler geliştirmek için uzun yıllardır Ar-Ge alanında gerçekleştirdiğimiz yatırım sonucunda satışa sunduğumuz ürünlerimiz, tüketicilerimizin büyük beğenisini kazanıyor. Bu alandaki yatırımımızı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. 2020 yılına kadar pazarda, özellikle yoğuşmalı ürünlerde talep artışı devam edecek. Biz de bu yönde yeni ürün ve yatırımlarımızla hazırız” dedi. Konuşmasında Vaillant Group’un başarısında Türkiye’nin önemli bir parça olduğuna değinen Voigtländer, “Türkiye’de gerçekleşen satışlar, DemirDöküm’ün ürettiği ürünler motivasyon kaynağımız” açıklamasını yaptı. Katılımcılarla pazardaki gelecek trendleri hakkında da bilgi paylaşan Voigtländer, “Tüm paydaşlarımızla dijital geleceğe hazırlıklı olmalıyız. Çünkü dijital ortam tüketicilerin tercihini belirleyecek. Gelecekte içinde bulunduğumuz sektör ve diğer sektörlerde başarı kapıları dijitalleşme ile açılacak. Kusursuz elektrikli ürünler, dijitalleşme uluslararası büyümeyi getirecek” dedi.

    “ZOR BİR YIL OLMASINA RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK”
    Geride bırakılan 2016 yılının kolay olmadığını, tüm olumsuz koşullara rağmen yatırım stratejisini koruduklarını belirten DemirDöküm CEO’su Dr. Axel Busch, “Planlarımız daima uzun soluklu. Benimsediğimiz strateji, zor zamanlarda ilerlememizi destekledi. Mevcut iş modelimizi koruyarak iş ortaklarımızı desteklemeye devam ettik; mevcut yetkili satıcılarımızı güçlendirdik” dedi. DemirDöküm’ün 2014 yılından beri süre gelen Türkiye ve ihracat pazarındaki büyümesini 2016’da da çift haneli olarak devam ettiğini söyleyen Busch şunları kaydetti;
    “Gerçekleştirdiğimiz yeniden yapılanma, karlı büyümemizi sağladı. 2016 kolay olmasa da DemirDöküm için sonuçlandı. Büyüme hedefimizi bugün aramızda olan sizler ve tüm paydaşlarımızla birlikte ileriye taşıdık. 2017’de de büyüme ivmemizi koruyacağız.”

    “2016 DEMİRDÖKÜM İÇİN YENİLİKLERİN YILI OLDU”
    Toplantıda DemirDöküm’ün 2016’yı yine zirvede tamamlamasından dolayı mutluluğunu dile getiren DemirDöküm Yönetim Kurulu üyesi Erdem Ertuna ise “63 yıldır yenilikçi ürünleri tüketicileri ile buluşturan DemirDöküm olarak 2016 bizim için yeniliklerin yılı oldu. Ürünlerimizi yeniledik. Markamızı güçlendirmek için yatırıma devam ettik. Yeni logo, yeni web sitesi, showroom ve DemirClub portalımızı yeniledik. Satış ve destek ekibimizi güçlendirdik” açıklamasını yaptı. DemirDöküm’ün yeni zaferlere ancak iş ortakları ile birlikte yürüyebileceğini de kaydeden Ertuna, “Birleşmek başlangıçtır. Birliği sürdürmek gelişme. Birlikte çalışmak ise başarı. Pazarda fark yaratmak ve hayallerimizin peşinde koşmak için hep birlikte daha çok ve daha disiplinli çalışmalıyız. Son yıllarda kazandığımız bu önemli başarılarda zaman mevhumu olmaksızın çalışan, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

    “ÜRETİMDE REKOR YILI”
    Kombiden şofbene, termosifondan panele tüm ürün gruplarının üretiminde rekor bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban, “Sektörde rekabetçi ürün geliştirebilmek adına hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde yüzde 3’lük verimlilik artışı elde ettik. Yaptığımız iyileştirmeler elektrik, doğalgaz ve su tüketimimizi önemli ölçüde azalttı. DemirDöküm olarak geleceğimize yatırım yapmaya, yüksek üretim teknolojimizi geliştirmeye, rekabetçi ürünlerimizi tüketicilerimiz ile buluşturmaya, karbon ayak izimizi küçültmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Gürhan Çoban, üretim haricinde ileri teknoloji test ekipman yatırımlarıyla da üretimde kalite çıtasını her geçen gün daha da yükselttiklerini kaydetti. Tedarikçi gelişim programı kapsamında iş ortaklarının gelişiminde liderlik yaptıklarına da değinen Çoban, ayrıca 2016 yılında gerçekleştirilen iyileştirmelerle DemirDöküm’ün sektörün en büyük ve en yaygın servis ağına kavuştuğunu söyledi.

    Toplantıda yıllık performans kriterlerine göre 2016’nın en başarılı yetkili satıcılarına plaketleri verilirken, gala gecesinde ise uzun yıllardır DemirDöküm’le çalışan yetkili satıcılara ödülleri takdim edildi. Organizasyon kapsamında DemirDöküm yetkili satıcıları Akdeniz’in sıcaklığı, oryantalist ruhu ve farklı kültürlerin uyumu ile Ortadoğu’nun Paris’i olarak gösterilen Beyrut, Byblos ve Jeita’nın en ilgi çekici turistik noktalarını da ziyaret etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.