DOLAR 32,5398
EURO 34,8187
ALTIN 2443,482
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doboy İstok Çocuk ve Gençlik Merkezi TDBB Kültür Evlerinin Açılışı Yapıldı

    Doboy İstok Çocuk ve Gençlik Merkezi TDBB Kültür Evlerinin Açılışı Yapıldı
    08.09.2017
    A+
    A-

    Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Tavşanlı Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğinde, Bosna Hersek Doboy İstok’taki Çocuk ve Gençlik Merkezinde yaptırılan üç adet kültür evi, 25 Ağustos 2017 tarihinde düzenlenen törenle açıldı.

    Törene, TDBB Yönetim Kurulu Üyesi Semir Efendiç, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve beraberindeki heyet, Doboy İstok Belediye Başkanı Kemal Bratiç, Doboy Belediye Başkanı Obren Petroviç, Doboj Jug (Doboy Yug) Belediye Başkanı Mirnes Tukiç, MFS EMMAUS Genel Müdürü Hamzalija Okanoviç, TDBB Dış ilişkiler uzmanı Vedad Haliloviç, Doboj Baş İmamı Bajro Dzafiç ve çok sayıda davetli katıldı.

    Doboj Istok Belediye Başkanı Kemal Bratiç açılış töreninde yaptığı konuşmada Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kuruluna ve Tavşanlı Belediyesine şükranları iletti. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de yaptığı konuşmada “Biz Doboj Istok Belediyesine her konuda destek vermeye devam edeceğiz. Bu tür çalışmaların önemine ve bereketine inanıyoruz. Kardeş belediyemiz de yardıma muhtaç olan vatandaşlarına her konuda destek vermektedirler” şeklinde konuştu. TDBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bosna Hersek Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendiç de “TDBB Yönetim Kurulu toplantısında Doboj Istok Belediyesi tarafından gelen taleple ilgili olumlu karar verildikten hemen sonra hızla uygulamaya geçildi. Birliğimizin bu bölgede başka somut projeleri de var. Bunların en önemlilerden birisi de Doboj Istok ve Doboj ilçelerini bağlayan köprü inşaatıdır. Öğrendiğim kadarıyla gerekli izinler yakın bir zamanda alınıp inşaata başlanacaktır” dedi.

    Doboy İstok Çocuk ve Gençlik Merkezi müstakil evlerden oluşmaktadır. Çocuk ve Gençlik merkezinde yetim çocuklar, yoksul çocuklar ve sorunlu aile ortamında yaşayan çocuklar kalmaktadır. Ana hedef, çocukların yeniden sosyalleşme süreçlerine girmesine ve yerel topluluklarla yeniden bütünleşmesine yardımcı olmaktır. Doboj Istok şehri ülkenin kuzeyinde, Bosna Hersek Sırp Bölgesi ve Federasyon bölgeleri sınırında bulunmaktadır. Doboy Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) nin üyesidir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.