DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dördüncü cemre e-ticarete düştü

    Dördüncü cemre e-ticarete düştü
    31.03.2017
    A+
    A-

    E-ticaret platformu n11.com, ilkbaharın yaklaşmasıyla birlikte canlanan satış istatistiklerini paylaştı. Havaların ısınmasıyla gün yüzüne çıkan motosikletlerde, Nisan ayı itibarıyla başlayacak lastik değişimiyle yaz lastiklerinde, düğün sezonunun habercisi pırlanta takılarda ve deniz hazırlığında olanların yöneldiği güneş ve bronzlaştırıcı ürünlerde artış kaydeden n11.com’a bahar erken geldi.

    E-ticaret platformu n11.com, yaklaşan bahar ve yaz döneminin en popüler ürünlerini açıkladı. n11.com’un paylaştığı veriler Türkiye’nin alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili çarpıcı sonuçlar içerirken, verilere göre satışların sezonlara göre değişkenlik gösterdiği gözler önüne serildi.

    Yaz alışverişine bahardan başladık

    Konuyla ilgili bilgi veren n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak, “n11.com olarak sezon değişimlerinde satışlarımızda ciddi hareketlilik gözlemliyoruz. Kullanıcılarımızın satın alma davranışlarına baktığımızda yaz alışverişlerine bahar aylarından başlandığını kaydettik. Bu hareketliliği yaza taşımak için biz de pek çok indirim ve artan ürün çeşitliliğimizi kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. Motosiklet, yaz lastiği, taşınabilir şarj cihazı, güneş ürünleri, pırlanta takılar gibi mevsim değişlerinde satışlarında ciddi artış gözlemlediğimiz ürünlerin satışlarından oldukça memnunuz” diye konuştu.

    Motosiklete rağbet var

    Havaların ısınması motosiklet tutkunlarını harekete geçiriyor. Motosiklet satışları bir önceki aya göre yüzde 81 oranında artarken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 90’a varan artış gözlemleniyor. En çok tercih edilen motosiklet aksesuarı kask olurken, bunu mont, çanta, bot, ayakkabı ve eldiven takip ediyor.

    Mevsimsel lastik değişimine hazırız

    Kış lastiği uygulamasının bitmesiyle lastiklerini yaza hazırlamaya şimdiden başlayan sürücüler, mevsimsel değişim için araştırmalara başladı. Nisan ayı itibarıyla başlayacak lastik değişimlerinin sonucu olarak lastik satış adedinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 80’e varan artış yakalayan n11.com, bu artışın devam etmesini bekliyor.

    Mayo alışverişi başladı

    Havaların ısınmasıyla birlikte kendine özen göstermek isteyenlerin satın alma alışkanlıkları, giyim, takı ve kozmetik gibi kategorilere de etki ediyor. Kadın giyimde mayo, şort, kapri, bermuda gibi ürünlerin satışlarında artış gözlemlenirken, özellikle mayolarda satış oranındaki artış yüzde 365’e kadar tırmanıyor.

    Anneler Günü ve düğün sezonu etkisi pırlanta satışlarını artırdı

    Mayıs aylarına denk gelen Anneler Günü ve düğün sezonunun etkisiyle pırlanta takılar başta olmak üzere hediyeliklere olan talep artıyor. Pırlanta kategorisinde ciro artışı yüzde 232’ye kadar yükseliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.