DOLAR 32,4468
EURO 34,7437
ALTIN 2437,117
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eczacıbaşı Profesyonel Gebze Fabrika Ofisi ‘Yeşil Ofis’ diploması aldı

    Eczacıbaşı Profesyonel Gebze Fabrika Ofisi ‘Yeşil Ofis’ diploması aldı
    21.02.2017
    A+
    A-

    Kişi başı elektrik tüketimi yüzde 9, su tüketimi ise yüzde 20 düşürüldü…


    Kurumsal faaliyetlerinde çevresel sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak doğaya saygılı ve duyarlı tercihler yapan Eczacıbaşı Profesyonel, WWF – Türkiye ( Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından verilen Yeşil Ofis diplomasını Eczacıbaşı Profesyonel Gebze Fabrika Ofisi için almaya hak kazandı. WWF-Türkiye tarafından yürütülen Yeşil Ofis Programı ile kurumlar ofis kaynaklarının akılcı kullanımını sağlarken aynı zamanda Ekolojik Ayak İzleri’ni azaltmak için önemli bir adım atıyor.

    Yaşanabilir bir gelecek için doğal kaynakları verimli ve duyarlı kullanmak gerekiyor. Kurumların da çevre politikaları ile sürdürülebilir kalkınmaya önderlik etmesi daha iyi bir gelecek için önemli hale geliyor. Kurum olarak tüm iş süreçlerinde doğaya bırakılan izi en aza indirme misyonuyla hareket eden Eczacıbaşı Profesyonel, Gebze Fabrika Ofisi’ndeki çevreci uygulamalarıyla WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis diplomasına sahip sayılı firmalardan biri oldu.

    Tüm çalışanlar destekliyor
    Eczacıbaşı Profesyonel Gebze Fabrika Ofisi, WWF-Türkiye işbirliğinde uygulamaya başladığı Yeşil Ofis Programı kapsamında çalışanların desteğiyle elektrik ve doğalgaz tüketiminin azaltılmasından su tasarrufuna kadar birçok alanda ölçülebilir iyileştirmeler gerçekleştirdi. Ofiste alınan çeşitli önlemler ile kişi başı elektrik tüketimi yüzde 9, kişi başı su tüketimi yüzde 20 ve kişi başı doğalgaz tüketimi yüzde 26 düşürüldü.

    Şirket çalışanlarının katkısıyla ofisteki mevcut kaynak kullanımını tespit ederek çevreye bırakılan izi azaltmayı hedeflediklerini belirten Eczacıbaşı Profesyonel Gebze Fabrika Müdürü Altuğ Erbil; “Kurum olarak tüm çalışanlarımız ile çevreyi koruma anlayışımızdan ödün vermeden iş süreçlerimizi gerçekleştiriyoruz. WWF-Türkiye‘nin Yeşil Ofis programı ile Kasım ayı itibarıyla bir yıllık süreci tamamlayarak fabrika ofisimiz için Yeşil Ofis diploması almaya hak kazandık. Bu diploma ile fabrika ofisimizde tüm ekibimizle hayata geçirdiğimiz iyileştirmelerin, enerji ve su tasarrufu politikasının ve atık yönetiminin doğru yapıldığını belgelemiş oluyoruz. Ayrıca program, kaynak yönetiminde bilinci artırırken, ofis giderlerinde oluşan kontrol sayesinde tasarruf yaptırmış oluyor. Çalışanlarımızın bu uygulamayı sorumluluk duygusu ile bir yaşam biçimi olarak benimsemeleri bizi ayrıca mutlu etti” dedi.

    Daha iyi bir gelecek için şirketlerin etkisi büyük
    Eczacıbaşı Profesyonel; daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için Türkiye’de bu alanda öncülük etmeyi, sosyal sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerde bulunmayı görevi kabul ediyor.
    Eczacıbaşı Profesyonel Gebze Fabrika Müdürü Altuğ Erbil; “Eczacıbaşı Profesyonel olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için gerçekleştirdiğimiz projeler ile yaşama değer katmaya gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki daha iyi bir gelecek mümkün ve bu yolda hem bireysel hem de şirketler olarak etkimiz büyük. Biz de sürdürülebilirlik anlayışına uygun çevreci çözümler sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eczacıbaşı Profesyonel olarak çevreye değer katacak çözümlerimizle ulaştığımız her iş ortağımızı ve tüketicimizi de bu doğrultuda aramıza katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.