DOLAR 32,5168
EURO 34,5504
ALTIN 2491,847
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekin Bike Patrol’e gümüş ödül

    Ekin Bike Patrol’e gümüş ödül
    07.03.2017
    A+
    A-

    Dünyanın çeşitli ülkelerinde güvenli şehirler kuran ve çok sayıda uluslararası ödüle sahip Ekin Teknoloji’ye bir ödül de İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’17’den geldi. Ulusal ve uluslararası markaların Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını buluşturan ISIF’17’de Ekin’in, tamamı Türk mühendislerce geliştirilen, güvenli şehir teknolojileri alanında ‘mobil devriye’ yöntemine yeni boyut kazandıran Ekin Bike Patrol’ü ‘Gümüş’ ödülün sahibi oldu.


    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde yapılan, Ar-Ge ile inovasyon alanında, hem ulusal hem de uluslararası kamusal ve endüstriyel yatırımcılarla bireysel buluşçuları biraraya getiren İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın ikincisi, 2-4 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da WOW Convention Center’da gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük 5 fuarı arasında gösterilen ISIF’17’ye Bilkent Cyberpark’ın davetlisi olarak katılan Ekin Teknoloji, hareket halindeyken yüz ve plaka tanıma, hız ve park ihlal tespiti ile akıllı kavşak kontrolü yapabilen Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol’ü katılımcılarla buluşturdu. Türkiye’nin yazılım ihracatının dörtte birini tek başına gerçekleştiren Ekin Teknoloji’nin standı yoğun ilgi görürken, Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol, fuarda en dikkat çeken buluşlar arasında yer aldı.

    ISIF’17 kapsamında önemli buluşlar ödüllendirildi. Ekin Teknoloji tarafından bisikletler için geliştirilen mobil devriye sistemi Ekin Bike Patrol’e ‘Gümüş’ ödül verildi. Düzenlenen törende Ekin Teknoloji’ye ödülünü, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan takdim etti.

    GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİNDE MOBİLİTE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR
    Güvenli şehir teknolojileri alanında mobil devriye dönemini başlatan ürünleri ile daha önce dünyanın farklı ülkelerinde de ödül aldıklarını hatırlatan Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol’ün ‘mobilite’ özellikleriyle alanında fark yarattığını söyledi. Akif Ekin, “Güvenli şehir teknolojileri, güvenlik olaylarının küresel çapta boyut değiştirdiği günümüzde artık yaşamsal önemde. Ama olmazsa olmaz sabit sistemlerin yanı sıra mobil sistemler güvenlik zafiyetinin kapatılmasında ciddi avantaj sağlıyor. Çünkü mobilite ‘kör noktaları’ büyük oranda ortadan kaldırıyor. Sabit sistemlerin erişemediği noktaları tarayabilme imkanı sağlayarak şehir sakinlerinin huzur ve güvenliğine tehdit oluşturan olaylar karşısında daha hızlı aksiyon alınmasını kolaylaştırıyor” diye konuştu.

    CANLI GÖRÜNTÜ İLE ANINDA TESPİT VE MÜDAHALE ŞANSI
    Ekin Patrol’ün geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük polis fuarı olan Amerika San Diego IACP–International Association of Chiefs of Police’de yenilenmiş hali ile tanıtıldığını kaydeden Akif Ekin şöyle devam etti:

    “Ekin Patrol’ü polis, jandarma, itfaiye gibi araçlar için tepe lambası konseptinde hazırladık. ‘Red Eagle’ adını verdiğimiz Güvenli Şehir Teknolojileri sistemlerimizin parçası olan bu mobil devriye aracı hareket halindeyken görüş alanındaki plakaları ve yüzleri tanıyabiliyor, araçların hızlarını okuyarak ihlalleri otomatik olarak kaydedebiliyor. Tüm araçlardan alınan canlı görüntülerin tek bir merkezden izlenebilmesine imkan sağlayan Ekin Patrol, hava kirliliği veya duman ölçümü de yapabiliyor. Ekin Bike Patrol ise yine aynı özelliklere sahip, dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti. Patrol, bisikletlere monte edilerek sabit sistemlerin ve araçların kontrol edemediği alanlarda şüpheli kişileri, araçları, hız veya park ihlallerini tespit edebilmemizi sağlıyor. ISIF’17 Fuarı’nda da sergilediğimiz Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol fotoğraf tabanlı sistemlerin aksine sadece ihlal anını değil tüm trafik akışını kaydederek anlık uyarı sağlıyor. Bu bize mevcut sistemlerin aksine kent güvenliğinde tam gözetim olanağı veriyor. İhlali tespit ettiği anda alarm veren bu teknoloji ile şüpheli kişi ve durumlara zaman kaybetmeden müdahale edilebiliyor.”

    Bugün dünyada 10 ülkede faaliyet gösteren ve Azerbaycan’da Bakü dahil 8 kentin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de Abu Dabi merkezli güvenlik sistemlerinin mimarı olduklarını belirten Akif Ekin, faaliyet gösterdikleri kentlerde ihlal ve suç oranlarının azaldığını açıkladı. Ekin “Abu Dabi’de sistemlerimizin kullanılmasının ardından ölümlü trafik kazaları yüzde 34 oranında azaldı. Mevcut sistemlerde aranan kişi 100 günde bulunuyorsa, bizim sistemimizde bu 1 saate iniyor. Yani önümüzde 10 milyon seçenek varsa biz bunu bine düşürüyoruz. Bütüncül, iyi ve akıllı bir sistemle yüzde 95 güvenlik sağlanabilir. Türkiye’nin tamamen yerli ve milli olan bu entegre güvenlik sistemlerine ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

    EKİN PATROL VE EKİN BİKE PATROL ÖDÜL ALMAYA DEVAM EDİYOR
    Ekin Patrol ile iki yıl üst üste ‘Stevie Awards Best New Product-Bronze’ ödüllü kazanan Ekin Teknoloji, 2014’te New York’ta belirlenen ‘Dünya Teknoloji Ödülleri’nde (WTN) Google Glass, LinkedIn gibi dünya devlerinin aralarında yer aldığı 5 finalistten biri oldu. Ekin, tasarım ve mühendislik açısından teknolojiye yön veren ürünlerin ödüllendirildiği CES-2017’den de CES Innovation Awards Vehicle Intelligence kategorisinde verilen ‘CES Innovation Awards Honoree’ ödülü ile döndü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.