DOLAR 32,3277
EURO 35,1066
ALTIN 2305,172
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Elektronik Komponent Sektörünün Sanal Marketi; “ozdisan.com”

    Elektronik Komponent Sektörünün Sanal Marketi; “ozdisan.com”
    18.07.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük elektronik komponent tedarikçisi ve distribütörü Özdisan Elektronik, 37 yıllık deneyimini e-ticaret sektörüne taşıdı. Dijital ortamda dev bir arama motoru geliştiren Özdisan Elektronik, 100 binden fazla elektronik sanayi ürününü tek bir çatı altında topladı. Altyapısı 1,5 milyon doların üzerinde bir yatırımla oluşturulan platform, 153 ülkeye ihracat gerçekleştirerek sektördeki büyük bir açığı kapatıyor.

    Elektronik komponent distribütörlüğünde Türkiye’nin lider markası olan Özdisan Elektronik, endüstri 4.0’a uyum sağlamak adına sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Deneyimli kadrosu ve bilgi birikimiyle, dijitale 1,5 milyon doların üzerinde yatırım yapan firma, yenileme ve hizmet kalitesini en üst seviyelere taşıma çalışmalarını, yeni yatırım harcamalarıyla desteklemeye devam ediyor.

    Türkiye’de teknolojik altyapı yetersizliği nedeniyle üretilemeyen, yüksek teknolojili komponentleri bünyesinde barındıran ozdisan.com, başta KOBİ’ler olmak üzere ülkemizdeki üreticilere uygun ve hazır ürünler tedarik ediyor. Komponent sektöründe yaşanan tedarik problemlerine çözüm olması adına kurulan platform, aynı zamanda elektronik bir ansiklopedi gibi hizmet vererek, kullanıcıların ürünler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmelerine ve ürünleri karşılaştırabilmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca yurt dışındaki sistemlerin aksine sipariş için sayı sınırlaması bulundurmayarak küçük miktarlarda sipariş verebilmeyi de mümkün kılıyor. Sunduğu bu avantajlarla ozdisan.com üretim alanında faaliyet gösteren firmalara, özellikle de KOBİ’lere can suyu oluyor.

    100 bini aşkın ürün çeşidi

    Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş konuyla ilgili olarak; “Ülkemizin teknolojik altyapısı, yarı iletken teknolojisi için yetersiz kalıyor. Bazı elektronik parçalarda rekabette geri kalınması nedeniyle, girişimcilerimizin pek çoğu pazardan çıkmak zorunda kaldı. Ancak ithal komponent pazarında aynı ürün birden fazla firma tarafından üretildiğinden, fiyatlarda ciddi bir rekabet yaşanıyor. Bu durumun global pazarlarda avantaja dönüşebilecek olması ise gözden kaçırılmaması gereken bir gerçek. Böylelikle kazanan yine, bu ürünleri kullanan üreticilerimiz oluyor. Platformumuz, birbiriyle rekabet içerisinde olan global firmaların ürünlerini bünyesinde barındırarak kullanıcılarımıza seçim yapma şansı sunuyor. Şimdilik 100 bini aşkın ürün çeşidiyle hizmet veriyoruz, en kısa sürede bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizdeki üreticilere desteğimizi her daim devam ettirme niyetindeyiz.”

    PCB Robotu sayesinde siparişe özel üretim

    Dünyada bir ilk olan ve ozdisan.com yazılımcılarının geliştirdiği PCB teklif robotu sayesinde, kullanıcılar projeleri için ihtiyaç duydukları PCB’leri sipariş edebiliyor. İstenilen parametreleri sisteme girdikten sonra anında fiyat teklifi alabilen kullanıcılar, detaylı bilgi için alanında uzman mühendislerle doğrudan iletişime geçerek sorularını yöneltebiliyor.

    3D Security ile güvenli alışveriş

    Mevcut olan en gelişmiş şifreleme sistemini ve 3D Secure ödeme protokolünü kullanan platform, kullanıcılarına ödeme bilgilerini riske atmadan güvenle alışveriş yapabilme imkanı sunuyor. Üç boyutlu güvenlik sisteminde, alışverişler kullanıcının cep telefonunuza gelen tek kullanımlık SMS’ler ile tamamlanabiliyor. Böylece kart bilgilerinin üçüncü kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçiliyor.

    Sepette anında indirim

    Sepette anında indirim uygulamasıyla, müşteriler tek seferde online platformlar aracılığıyla yaptıkları alışverişlerde sipariş miktarına göre yüzde 5’den yüzde 30’a varan oranlarda indirimden faydalanabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.