DOLAR 32,4453
EURO 34,7435
ALTIN 2437,218
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emrullah İşler’den TÜGİAD Ankara Şubesi’ne ziyaret

    Emrullah İşler’den TÜGİAD Ankara Şubesi’ne ziyaret
    04.04.2017
    A+
    A-

    AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler: “16 Nisan’dan sonra çok daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağız”
    Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’ni ziyaret ederek genç işadamları ile bir araya geldi.
    AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven’in de eşlik ettiği İşler’e, TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, Başkan Yardımcısı Koray Kartal ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Dernek hakkında bilgi veren Ercan Kahraman, G20 zirvesinin önceki dönemine başkanlık ettiklerini, ekonomiye, istihdama katkı için çalıştıklarını, burada kazandıklarını yine ülke için burada yatırıma dönüştürmek istediklerini anlattı. Üye profili olarak hemen her sektörden üyelerinin olduğunu ifade eden Kahraman, Dernek üyelerinin farklı alanlarda ihracat yaptıklarını, bundan sonraki süreçte uluslar arası ilişkilerin büyük önem taşıdığını söyledi. Kahraman, sahibi olduğu İspanyol ortaklı ÇEPAŞ hakkında da bilgi verirken, İspanyolların bu ortaklığı kurarken sadece Türkiye değil, Ortadoğu pazarını da hedefleyerek geldiklerini vurguladı.
    “Uyuyan dev uyandı”
    Emrullah İşler de konuşmasında referandum sürecine değinerek, “16 Nisan’dan sonra çok daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağız. Millet bilinçli, Tayyip Bey bir millet inşa ediyor, aynı zamanda İslam ümmetine de mesajlar veriyor. Araplar, ‘Erdoğan ümmetin başını kaldırdı’ demiş. Yeni bir medeniyet doğacak, lokomotifi de Türkiye olacak” dedi. Türkiye’nin Ortadoğu’da izlediği aktif politikaya işaret eden İşler, Türkiye’nin 24 Ağustos’ta düzenlediği Cerablus hatırlatarak, “Biz ilk defa bataklığa müdahale ediyoruz. Türkiye ilk defa sahaya indi, oyuncu oldu, ben de varım dedi. Bu yüzden son derece önemliydi” diye konuştu. İşler, “Cumhurbaşkanı, ‘artık savunmada kalmayacağız, atak yapacağız’ diyor. 2011’den bu yana Suriye sahasında atılan en önemli adım. Bunu Türkiye yaptı. Güçlü bir aktörüm dedi. Bunu sürdürebilmemiz için 16 Nisan çok önemli. Türkiye uyuyan devdi, uyuyan dev uyandı. Sistem değişikliği ile artık Türkiye’yi kimse durduramayacak” ifadelerini kullandı.
    “Avrupa hasta adam, AB çöküyor”
    Dünya geneline gelişmeleri ve Avrupa ülkelerini değerlendiren İşler, şunları söyledi:
    “Avrupa’da gelecek görmüyorum. Yatırımlarınızı yaparken bunu göz önünde bulundurmanız gerek. Sayın Cumhurbaşkanı da söylüyor. Maske düştü. Demokrat ama sadece kendilerine, başkalarına değil. Avrupa kriterleri, Kopenhag kriterleri gibi değerleri bizimki gibi ülkeler üzerinde kullandılar. Şimdi AB çöküyor. Tayyip Bey de AB’yi çökerten kişi olarak tarihe geçecek. Avrupa hasta adam. Irkçılık almış başını gidiyor. İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı had safhada. Buna karşılık Erdoğan’ın tepkisi de onların hoşuna gitmiyor. Avrupa’da her ana sıkıntılar baş gösterebilir, her an oradaki vatandaşlarımızı sınır dışı ediyoruz diyebilirler. Oralara yatırım yapmayı düşünen işadamlarımızın bunu gözden geçirmesi lazım. Türkiye’nin AB gibi bir serüvene ihtiyacı yok; AB, AB olmaktan çıktı.”
    İşler, iş dünyası için Afrika’ya açılmanın önemine işaret ederek, kıtanın hala bakir bir bölge olarak iş imkanları sunduğuna işaret etti.
    İşler, konuşmasının bitiminde üyelerin sorularını yanıtladı. Son durumda Türkiye’deki Suriyelilerin akıbeti sorulduğunda İşler, “Barış ve ateşkesin başlamasıyla dönüş de başlayacaktır. Burada iş kurmuş, ticaret yapan Suriyeliler de var. Ama kanımca büyük çoğunluğunun döneceğini düşünüyorum” dedi.
    Ziyaretin bitiminde İşler’e, Ercan Kahraman tarafından plaket takdim edildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.