DOLAR 32,337
EURO 35,1889
ALTIN 2246,55
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Figen Özbek, BM’de konuştu

    Figen Özbek, BM’de konuştu
    08.04.2017
    A+
    A-

    Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 61. Dönem Toplantıları kapsamında New York’ta düzenlenen “Kadının Güçlendirilmesinde Eğitimin Önemi” konulu panele konuşma yapmak üzere davet edilen kendi alanlarında başarılı Türk kadınlarından biri de Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek oldu.

    Kuruluşundan bu yana Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan Türk vatandaşlarından topladığı bağışları ülkemizdeki öğrencilere burs desteği veren Bridge to Turkey Fund Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 61. Dönem Toplantıları kapsamında New York’ta “Kadının Güçlendirilmesinde Eğitimin Önemi” konulu bir panel düzenledi. Koruncuk Vakfı Başkanı Avukat Figen Özbek, Pepsico’nun, Kıdemli Başkan Yardımcısı Ümran Beba, SYNCSORT Genel Müdürü Tendu Yoğurtçu ve Avukat Zeynep Sağıroğlu’nun konuşmacı olarak davet edildiği panelde, konuşmacılar eğitimin kız çocukları ve kadınların ekonomik hayata kazandırılmasındaki önemini, kendi hikayelerini anlatarak vurguladılar.

    Bridge to Turkey Fund’ın New York ve New Jersey temsilcisi Gül Bahtiyar, “Biz şanslı insanlarız. Okuduk, öğrendik, buralara geldik. Şimdi imkanı olmayan çocuklara bu şansı verme vaktidir. En azından burada böyle bir şeyin olabildiğinin farkına varabilmeleri bile bir umut verecektir. Maddi destek olarak onların zorluklarını yenmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

    Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek ise ülkemizdeki korunma ihtiyacındaki kız çocuklarının durumu hakkında bilgi vererek Koruncuk Vakfı’nda yapılan çalışmaları dinleyicilerle paylaştı. Özbek “Bizler, kadın hakları açısından yapılacak en iyi eğitimin, çocukluk döneminde başlayacağına inanıyoruz. Bu sebeple çocuklarımıza erken yaşlardan başlayarak, önce çocuk olarak haklarının ne olduğunu öğretiyoruz. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızın cinsel kimlikleri ile değil, kendi kişilik ve yetenekleriyle topluma kazandırılmaları için çalışıyoruz. Onların kendilerine güvenli, ayakları üzerinde durabilen, özgüvenli, mücadele gücü yüksek, haklarını koruyabilen bireyler olması için uğraş veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.