DOLAR 32,4475
EURO 34,4988
ALTIN 2468,094
BIST 9553,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GE, ‘Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi’ni hayata geçirdi

    GE, ‘Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi’ni hayata geçirdi
    07.03.2017
    A+
    A-

    GE Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi altında Enerji Servisleri, Buhar Enerjisi Sistemleri, Dijital Enerji Çözümleri iş alanları ile GE Küresel Araştırma Merkezi ve GE Küresel Büyüme Organizasyonu’nun uzmanlıkları biraraya geliyor.
    Hindistan’da hayata geçirilen yeni proje, GE Küresel Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi’nin mevcut kömür yakıtlı elektrik santrallerinin emisyonlarını azaltma ve verimliliği artırmaya ilişkin misyonuna örnek niteliği taşıyor.

    GE, dünya genelindeki yeni ve mevcut kömür yakıtlı enerji santrallerinin verimliliğini artırmaya ve emisyonlarını büyük ölçüde azaltmaya yönelik donanım ve yazılım çözümlerini biraraya getirdiği Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi’ni duyurdu. GE’nin enerji iş alanlarındaki uzmanlıklarını bir araya getiren ve küresel olarak faaliyet gösterecek olan Mükemmellik Merkezi, müşterilere entegre çözümler sunmanın yanı sıra dünya genelinde bu alanda vizyon da sağlayacak. Bölgelerde bulunan ilgili ekipler, mühendislik yetkinliklerine ve yerel uygulamalara odaklanacak.
    GE Enerji Servisi Türkiye Genel Müdürü Murat Demirel, konuyla ilgili şu yorumlarda bulundu: “GE’nin Enerji Servisleri ve Buhar Enerjisi Sistemleri iş kolları ile Küresel Araştırma Merkezi ve Küresel Büyüme Organizasyon’undaki deneyimli uzmanlarımızı biraraya getirerek, müşterilerimize yeni ve mevcut kömür yakıtlı enerji santrallerinin emisyonlarının standartlara uyum sağlamaları ve verimliliklerini daha fazla arttırmalarına yönelik çözümler sunuyoruz.”
    Mükemmellik Merkezi, GE’nin kısa süre önce gerçekleştirdiği ve mevcut donanım ve yazılım çözümleri tam olarak uygulandığında dünyadaki buhar santrallerinden çıkan karbondioksit (CO2) emisyonlarının yüzde 11 oranında düşürülebileceğini gösteren Ecomagination araştırması doğrultusunda çalışıyor. Dünyadaki elektriğin yaklaşık yüzde 40’ı, kömür yakıtlı enerji üretimiyle elde ediliyor. Enerji sektöründeki karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 75’i ise birçok santralin eski ve verimsiz olması nedeniyle kömür yakıtlı enerji üretiminden kaynaklanıyor.
    Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’GE olarak, dünyadaki emisyon oranlarını azaltmak için esnek ve verimli kömür çözümlerine yönelik ihtiyacın bilinciyle enerji üreticilerine güvenilir enerji kaynakları sunuyoruz. Emisyon yönetimi ve buhar enerjisi teknolojilerimiz dijital çözümlerimizle bir araya geldiğinde verimliliği ortalama yüzde 4 oranında artıracak.”
    GE’nin ultra-süper kritik teknolojisinin kullanıldığı en yeni kömür santralleri yüzde 49’a varan verimlilik oranları sunabiliyor. Bu oran, yüzde 33 olan dünya ortalamasının çok daha üzerinde yer alıyor. Sağlanacak olan her verimlilik oranı, santralin yaşam süresi boyunca işletme maliyetlerini düşürürken karbondioksit emisyonunu yaklaşık yüzde 2 oranında azaltıyor.
    Kömür yakıtlı modern elektrik santralleri; santral alt sistemlerini çalıştırmak ve koordine etmek üzere, sensörler, dijital kontrolörler ve denetleyici bilgisayarlardan oluşan karmaşık bir ağa bağlı olarak faaliyet gösteriyor. GE’nin dijital yetkinliği ve hava kalitesi kontrol sistemlerinden oluşan portföyü, en zorlayıcı dünya standartlarını bile karşılayabilecek şekilde atmosferdeki emisyon oranını çok daha az oranlara taşımayı sağlıyor.
    Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi, müşterilerin dönüşüm projelerini karbon yoğunluğu enerji üretim çeşitliliğine taşıyacak şekilde geliştirmesine yönelik finansal çözümler de sunacak.
    GE‘nin Enerji Verimliği Mükemmellik Merkezi’nin taahhüdünü gösteren ilk proje, Hindistan’daki en büyük kamu kuruluşu olan NTPC Limited (NTPC) ile birlikte gerçekleştirilecek. Telangana’da bulunan Ramagundam Süper Termik Santrali’inde 30 yılı aşkın bir süre önce faaliyete geçen 200 megavat (MW) gücündeki üç GE Ansaldo buhar türbininin verimliliğini yükseltilecek. Her bir buhar türbininin verimliliğini yüzde 14’e kadar arttırma, santral verimini ortalama 30 MW oranında yükseltme ve karbon ayak izini yaklaşık yüzde 5 oranında düşürme konularında GE, NTPC’ye çözüm sunacak.
    Proje, NTPC’ye enerji santrallerinin üretimini ve verimliliğini artırmasına destek olacak Zenginleştirilmiş Buhar Rotası (ESP) isimli yükseltilmiş çözümü içeriyor. ESP, müşterilere sunulan, GE ve Alstom’un birleşmesinden sonra iki şirketin termal enerji üretim servisi teknolojilerini birleştiren ilk yükseltilmiş çözümüdür.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.