DOLAR 32,5386
EURO 34,8662
ALTIN 2431,955
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İpek Yolu Festivali’nde büyük kültür dayanışması

    İpek Yolu Festivali’nde büyük kültür dayanışması
    29.03.2017
    A+
    A-

    Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezi ve Konfüçyüs Enstitüsü işbirliği ile Podgoritsa Müze ve Galerisi’nde “İpek Yolu Festivali” düzenlendi.



    24-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşen festival kapsamında gerçekleştirilen sergiler, film gösterimleri ve konserlerle Karadağ’da tam bir kültür şöleni yaşandı.

    Karadağ’da faaliyet gösteren Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezi ve Konfüçyüs Enstitüsünün ilk kez bir araya gelerek organize ettiği “İpek Yolu Festivali”nin açılışı 24 Mart 2017 tarihinde Podgoritsa Müze ve Galerisi’nde gerçekleştirildi.

    Açılışa Karadağ Kültür Bakanı Janko Ljumovic, Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA Program Koordinatörü Ahmet Altun, Podgoritsa Kültür Dairesi Müdürü Nela Savkovic-Vukcevic çeşitli ülkelerin değerli diplomatları ve medya mensupları katıldı.

    Minyatür’den Ebru’ya dolu dolu festival

    Festival kapsamında düzenlenen “Türk Minyatür Sergisi”, Türk minyatür sanatının en önemli sanatçılarından biri olan Nusret Çolpan’ın oğlu ve sanatının varisi olan Hasan Çolpan’ın katılımı ile açıldı. Sergide Hasan Çolpan ve Nusret Çolpan’ın eşsiz minyatür eserleri katılımcılardan büyük beğeni topladı.

    Festival kapsamında 25 Mart 2017 tarihinde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünde “Ebru Kursu Sertifika Töreni ve Ebru Sergisi” etkinliği gerçekleştirildi. Yunus Emre Enstitüsü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol doğrultusunda BUSMEK tarafından görevlendirilen ve Enstitüde 2016 Kasım ayından beri düzenlenen Ebru kursunun usta öğreticileri Yasin Elmas ve Gülsüm Elmas, katılımcılara “Ebru” sanatını uygulamalı olarak gösterdi. Ebru kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği ve öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezi Müdürü Seyran Mirzazade, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

    Çin’den Çay, Evliya Çelebi’den “Ölümsüzlük Suyu”

    Kardeş kurum Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezi festivale Azerbaycanlı ünlü ressam Darvin Velibeyov’un “İzlenimler” sergisi ile yer aldı. Konfüçyus Enstitüsü ise geleneksel Çin kültürüne ait çay tanıtımı başta olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirdi. Festivalde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ayrıca, Delta City Alışveriş Merkezi Cineplexx Alışveriş Merkezinde “Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu” Türk filminin gösterimi gerçekleştirildi.

    Festivalin kapanışı ise Yunus Emre Enstitüsü öğrencisi ses sanatçısı Nina Strugar’ın, Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle çıkardığı “Göçmen Kızı” isimli müzik albümünde yer alan türkülerden oluşan bir konseri ile gerçekleştirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.