DOLAR 32,5858
EURO 34,7871
ALTIN 2413,091
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadınlar Günü sergi ve konserlerle taçlandı

    Kadınlar Günü sergi ve konserlerle taçlandı
    09.03.2017
    A+
    A-

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yaptığı etkinliklerle bir gün içerisinde 3 bin kadınla buluşan Küçükçekmece Belediyesi, bu özel günü sergi ve konserle taçlandırdı.

    Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Mart ayı boyunca gerçekleştireceği etkinliklerine başlayan Küçükçekmece Belediyesi, bir günde 3 bin kadın ile bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi’nin kadın çalışanlarına yapılan özel kokteyl ile güne başlandı. Gün boyunca ilçedeki okul, dernek ve AVM’leri ziyaret eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, kadınlara gül hediye etti.

    Küçükçekmece Belediyesi düzenlediği etkinliklere ek olarak, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi “Kadın Denince” isimli uluslararası resim sergisinin açılışı ve “Kadına Dair Ezgiler” konseri ile bu özel günü taçlandırdı. Sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

    Kadın Sanatçıların Eserleri Sergileniyor

    Türkiye (Dilek Yerlikaya), Saraybosna (Meliha Teparic), Suriye (Zain Al Ahmad, İman Hasbani) ve Suudi Arabistanlı (Fatimh Al Nemer) kadın sanatçıların eserlerinden oluşan sergi 20 Mart’a kadar gezilebilecek.

    Sergide eserleri bulunan tüm kadınlar adına konuşan Suriyeli sanatçı Zain Al Ahmad, Türkiye’de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Suriye’de savaş var. Sizler çok misafirperversiniz ve ben çok mutluyum. Teşekkür ederim” diye konuştu.

    Kadına Dair Ezgiler

    Sergi açılışının ardından gerçekleşen konserde Türk sanat müziğinin sevilen sesi Güzin Değişmez ve Neyzen Burcu Karadağ ile kadın virtüözler Safinaz Rizeli, Gizem Sucu, Dilek Zertunç, Canfeza Gündüz unutulmayacak bir konsere imza attı. Kadın bestekârların eserlerinden oluşturulan repertuvar ve Güzin Değişmez’in sesi büyük ilgi gördü.

    Gün Boyunca Etkinlik

    Öte yandan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kadınlar Günü kapsamında Küçükçekmeceli kadınları yemekte ağırladı. Başkan Karadeniz gün boyunca ilçedeki okul, dernek ve AVM’leri ziyaret ederek 3 bin kadının günlerini kutlayarak, onlara gül hediye etti.

    “Kadınlar Hak Ettikleri Değere Kavuşmalı”

    Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ise tüm kadınların gününü tebrik ederek, Kadınlar Günü’nün kadın haklarında ilerleme kaydedilmesi anlamında dönüm noktası olmasını diledi. Şencan, kadınlara günün anısına kırmızı gül hediye etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.