DOLAR 32,5457
EURO 34,7086
ALTIN 2486,561
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Keyifli bir ev hayatı için salon dekorasyonu önerileri

    Keyifli bir ev hayatı için salon dekorasyonu önerileri
    13.08.2018
    A+
    A-

    EvimiTasarla. net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, gündelik yaşamda en çok vakit geçirilen yaşam alanı olarak evin vitrini konumunda olan salon dekorasyonu hakkında pratik önerilerini paylaştılar.

     

    Yorucu bir şehir gününün ardından dönülen mekânın insanları kendilerine iyi hissettirmesi, fiziksel dinlenme dışında zihinsel olarak da dinlendirmesi gerektiğini kaydeden EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, evde en çok vakit geçirilen salonlarda yapılan düzenlemelerle çok daha keyifli ve konforlu bir ev hayatı yaşamanın mümkün olduğunu belirtiyor.

    Görsellik kadar fonksiyonellik de önemli

    Salon dekorasyonunda görsellik kadar fonksiyonellik ve rahatlığa önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Tamer ve Hatipoğlu, “Yorucu bir iş gününün ardından insanların dinlenebilecekleri ve zihinsel olarak çabuk toparlanıp enerjilerini toplayabilecekleri yaşam alanları kurgulamak gerekiyor. Özellikle salon dekorasyonu düşünüldüğünde, ev hayatımızın büyük bir kısmının geçtiği bu mekanda pastel renk tonları dinlendiriciliğiyle tercih edilebilir. Mümkün olduğunca eşya kalabalığından kaçınarak da mekan dinlendiriciliği artırılabilir. Günümüzde genellikle daha modern tarzda mobilya ve aksesuarlar tercih edilmekle birlikte, mekâna klasik detaylar serpiştirerek tekdüzelik hissinden kurtulabilirsiniz“ diyor.

    Renklerle tarzın uyumu

    Tamer ve Hatipoğlu, stil ve renk tercihiyle birlikte bütçeye uygun alışveriş listesi oluşturmanın önemine değinerek şu bilgileri veriyor: “Alışveriş aşamasından önce bütün ürünlerle ilgili alternatifleri içeren bir liste veya pano oluşturarak, tercihlerin renk ve tarz uyumlarıyla ilgili seçimler yapmak başlangıç için doğru adım olacaktır. İlk olarak listenizi veya panonuzu hazırlayın. Sonrasında o listedeki ürünlerin görsellerini bir araya getirerek birbirleriyle uyumlu olabilecek mobilya ve aksesuarlarınızı alternatifli olarak belirleyin. Kendi giyim tarzlarınızdan yola çıkmanız, renk seçimleriniz konusunda size ipucu verecektir.“

     

    Yaşam alanları doğru kurgulandığında günlük aktiviteler sonrasında kaybedilen enerjinin daha çabuk geri kazanılacağını, mutluluk ve huzur düzeyinin daha yüksek olacağını vurgulayan Tamer ve Hatipoğlu, verimli bir kurguya ulaşabilmek için en doğru yöntemin bu konuda profesyonel yardım almak olduğunu belirtiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.