DOLAR 32,4426
EURO 34,7404
ALTIN 2437,825
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kış hazırlıklarında, Kurban Bayramı telaşında Profilo Derin Dondurucular yanınızda

    Kış hazırlıklarında, Kurban Bayramı telaşında Profilo Derin Dondurucular yanınızda
    12.07.2017
    A+
    A-

    Ağustos ayı ile birlikte mutfaklarda hem kış hazırlıkları hem de yaklaşan Kurban Bayramı telaşı başlıyor. Rendelenen ya da dilimlenen domatesler, közlenip poşetlenen patlıcan ve kırmızı biberler, ayıklanıp domatesle kavrulan taze fasulyeler, etler de derin dondurucularda yerini almaya hazırlanıyor.

    Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin her ihtiyaca uygun, geniş hacimli, A+ enerji sınıfı ile yüksek enerji tasarrufu sunan derin dondurucuları ise kış hazırlıkları sırasında tüketicilerin en büyük yardımcısı oluyor. Hem kullanışlı hem de fonksiyonel bir kullanım sunan Profilo derin dondurucular, tezgâh altı yepyeni modeliyle de dar alanların ve küçük mutfakların kurtarıcısı oluyor, yiyecek saklama problemine çözüm sunuyor.

    Profilo’dan Tezgâh Altına Özel Derin Dondurucu

    Profilo’nun her mutfak ve ihtiyaca göre tasarlanan yatay ve dikey derin dondurucularına şimdi de yepyeni tezgâh altı derin dondurucu modeli eklendi.

    Tezgâh altı seviyesine uygun olarak tasarlanan Profilo’nun yeni derin dondurucusu, 3 çekmecesi ve 92 litrelik iç hacmiyle dar alanlara çok uygun.

    A++ enerji sınıfına ait ürün, 139 kWh enerji tüketimi ile de tasarruf sağlayarak aile bütçesine katkıda bulunuyor, etleri, balıkları, kışlık hazırlıkları ilk günkü tazeliğiyle dondurulmuş şekilde saklıyor.

    Kış hazırlığı yaparken derin dondurucuya konulacak ürünleri doğru bir şekilde hazırlamak ve paketlemek büyük önem taşımaktadır. İşte Profilo’dan kış hazırlıkları başlarken derin dondurucuda en verimli saklama yöntemleri:

    Yemeklere lezzet katan domatesleri derin dondurucuya koymadan önce rendeleyin ya da kalın dilimler halinde doğrayıp poşetleyin.
    Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip poşetleyin.
    Pırasa, soğan, yeşilbiber, dolma biberi yıkayıp ayıklayın ve kuruladıktan sonra haşlamadan poşetlere koyup dondurun.
    Taze fasulyeyi ayıklayın. Domatesle kavurup saklayın.
    Bamyayı güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra saplarını ayıklayın. 1kg. bamya üzerinde 1 büyük limonun suyunu gezdirin ve içine hiç kaşık sokmadan kabı sallayarak karıştırdıktan sonra poşetleyin.
    Nohut ve fasulyeyi haşlayın, porsiyonlara bölüp poşetleyip saklayın.
    Barbunya, bezelye, kuru fasulye, börülceleri 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlayın, soğuduktan sonra süzüp buzdolabı poşetlerine koyun.
    Balık, sucuk, hazır yemek ve hamur işleri: 6 aya kadar
    Peynir, kümes hayvanlarının eti ve diğer etler: 8 aya kadar
    Sebze ve meyveler: 12 aya kadar
    Dondurulmuş besinlerin kalitesinin bozulmaması ve sağlıklı bir şekilde tüketebilmesi için -18 derecede öngörülmüş olan depolama süreleri de aşılmamalıdır. Bunun içinde hazırladığımız yiyecekleri derin dondurucuya koyarken hazırlanan tarihi yazmak büyük önem taşır. Üretici tarafından farklı bir bilgi verilmediği sürece aşağıdaki ürünlerin ortalama saklama süreleri şu şekildedir;

    Balık, sucuk, hazır yemek ve hamur işleri: 6 aya kadar
    Peynir, kümes hayvanlarının eti ve diğer etler: 8 aya kadar
    Sebze ve meyveler: 12 aya kadar

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.