DOLAR 32,5373
EURO 34,9489
ALTIN 2457,302
BIST 9882,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    L’Oreal başarısının sırrını açıkladı

    L’Oreal başarısının sırrını açıkladı
    20.04.2017
    A+
    A-

    Markaların, geleceğe duyarlı bir bakış açısıyla yeni yol haritalarını belirlendiği, Sürdürülebilir Markalar Konferansı (Sustainable Brands), 20-21 Nisan tarihlerinde “Amacını Etkinleştirme” (Activating Purpose) temasıyla, Swissotel The Bosphorous’ta gerçekleşti. Konferansta L’Oréal’in 2020 Sürdürülebilirlik hedefleri ve bu yolda alınan aksiyonları anlatan L’Oreal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, L’Oréal’in hedeflenin üzerinde başarı elde ettiğini çarpıcı rakamlarla dile getirdi.

    “Herkes için güzellik” anlayışından yola çıkan L’Oréal Türkiye, yenilik, gelişim, üretim, yaşam başlığı altında sürdürülebilir güzelliği toplumla paylaşıyor. 20-21 Nisan tarihlerinde “Amacını Etkinleştirme” (Activating Purpose) temasıyla, Swissotel The Bosphorous’ta gerçekleşen Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nda konuşan L’Oreal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, L’Oréal’in 2020 hedefleri ve bu yolda Türkiye’de de aldıkları aksiyonları anlattı.
    Sürdürülebilirlik programlarıyla topluma ve çevreye fayda sağlayan örnek şirketlerden biri olmayı taahhüt eden L’Oréal Türkiye’nin bu taahhüdünü rakamlarla da tescil ettiğini dile getiren Rumpler, konferansta 2015 rakamlarına göre L’Oréal’in yeni ürünlerinin %74’ü geliştirilmiş çevresel ve sosyal profile sahip olduğunu dile getirdi. 2005’ten itibaren fabrika ve dağıtım merkezlerinde %56 CO2 emisyonunda azalma sağlayan firmanın tüm fabrikaları 2015 Aralık ayından itibaren “sıfır atık” anlayışıyla çalıştığını söyleyen Rumpler, global platformda 2005’ten beri %26’lık üretim artışının yanı sıra son 10 yıl içerisinde kaynaklara erişimi kısıtlı kitleden 60 bin üstü kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi.

    İSTANBUL’DAKİ FABRİKADA HER 1 LİTRE ÜRÜN İÇİN YÜZDE 33 DAHA AZ SU KULLANILIYOR

    Rumpler’in aktardığı L’Oréal’in sürdürülebilirlik programının Türkiye sonuçları da dikkat çekici. L’Oréal Türkiye’nin İstanbul fabrikasında 2010’a kıyasla her bir litrelik üretim için %33 daha az su kullanılıyor. 2020’de bu oranın %60 olması hedefleniyor. 2010’a göre 2016’da CO2 emisyonunda aylık %66 azalma ölçülürken, 2020’de bu oranın %95 olması öngörülüyor. Taşımada tahta palet kullanımıyla, her yıl 3 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı korunuyor. Araç filosunun değişimi sayesinde 2016’da 41.000g daha az CO2 salınımında bulunan şirket, Borusan ile birlikte her bir konteyner için 1 ağaç dikimi gerçekleştirerek çevreye verdiği değerin altını bir kez daha çiziyor.

    L’Oreal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler konferansta, Uluslararası Çalışma Örgütü Temel Sözleşmeleri’nin kapsadığı konulara, farklılığın teşvikine, kadın haklarına, insanların doğal kaynaklara erişim haklarına saygı ve sağlık haklarına hassasiyet gösteren L’Oréal’in bu kapsamda arasında en saygın uluslararası platformlardan birisi olan Ethisphere Enstitüsü tarafından sağlık ve güzellik alanında 8. kez dünyanın en etik şirketi seçildiğini de dile getirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.