DOLAR 32,6202
EURO 34,8173
ALTIN 2511,888
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    LYS tamam sıra tercihlerde

    LYS tamam sıra tercihlerde
    13.07.2017
    A+
    A-

    Üniversite adaylarının merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Matematik testinde müfredat dışı olduğu için 2 sorunun iptal edildiğini söyleyen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş geçtiğimiz yıllara oranla matematik dışında diğer alanlarda puanı hesaplanan aday sayısının arttığını belirtti. Eğribaş 18-26 Temmuz arasında öğrencileri zorlu bir tercih döneminin beklediğini, bu dönemde öğrencilerin acele etmemesi gerektiğini, üniversitelerle ilgili araştırmalar yapmalarını önerdi.

    Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş 2016 yılındaki sınava kıyasla Türk Dili ve Edebiyatı testinde yüzde 27,36 olan başarı ortalamasının bu yıl yüzde 21,80’e düştüğünü; bunun da 6 nete denk geldiğini söyledi. İptal edilen soruların öğrencilerin puanlarına herhangi bir etki yapmayacağını belirten Eğribaş sözlerini söyle sürdürdü “Bundan sonraki süreçte öğrenciler için yine zorlu bir dönem başlıyor. Adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz tarihleri arasında https: // ais. osym. gov.tr/ adresten kendileri sisteme girerek yapacaklar.’’ Eğribaş tercih döneminde öğrencilerin dikkat etmesi gerektiği noktaları da maddeler halinde sıraladı:

    Tercih edilen bir bölüme yerleşilir ve gidilmezse diğer yıl sınava girildiğinde Ortaöğretim Başarı Puanı yarıya düşecek. Bu nedenle istemediğiniz bir bölümü tercih kılavuzuna yazmayın.
    Tercihlerde nokta atışı yapmaya çalışın.
    Tercih konusuna hakim olmayanlara danışmayın.
    Bölümün özel koşullarına bakmadan tercih yapmayın.
    Tatile çıkacağım diye tercihinizi aceleye getirmeyin.
    2017 ÖSYM kılavuzunu incelemeden tercih yapmayın.
    Tercihlerinizi ağırlıklı olarak puanınızın üstündeki programlara ayırın.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.