DOLAR 32,4653
EURO 34,6927
ALTIN 2436,426
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kuyumculuk sektörünün yıldızı Atelier Towers Yenibosna’da yükseliyor

    Kuyumculuk sektörünün yıldızı Atelier Towers Yenibosna’da yükseliyor

    Mücevherat sektörünün oyun kurucu markası Atasay, Kapalıçarşı’nın iki katı büyüklüğündeki çağdaş üretim atölyelerinden oluşan modern bir yaşam alanını Yenibosna’da inşa ediyor. Yoğun ilgiyle kısa sürede alıcısını bulan merkezde, sınırlı sayıdaki son 66 atölye 55. İstanbul Jewelry Show’da satışa çıktı. Aynı anda 12 bin kişiye konforlu bir çalışma ortamı sunacak Atelier Towers, Türkiye’nin global arenadaki gücünü de pekiştirecek.

    Sektöründe her zaman fark yaratan ve yenilikleriyle adından söz ettiren Atasay, gayrimenkul alanındaki yatırımlarıyla da öncü olmaya devam ediyor. Atasay Gayrimenkul Geliştirme, kuyumculuk sektöründeki üreticilere son teknolojiyle tasarlanmış çağdaş bir yaşam alanı sunacağı ilk projesi Atelier Towers ile 55. İstanbul Jewelry Show’daki yerini aldı. Yoğun ilgiyle kısa sürede alıcısını bulan merkezde, sınırlı sayıdaki son 66 atölye fuar kapsamında satışa sunuldu.

    İlk defa deprem izolatörü kullanılacak

    Atasay Ailesi’nin vizyonu ile çağdaş ve insan odaklı bir proje olarak geliştirilen Atelier Towers, pek çok yönüyle fark yaratacak. İki bloktan oluşacak Atelier Towers, toplamda 12 bin kişiye aynı anda çalışma ortamı sunacak. Projede, Türkiye’nin kuyum üretim tesislerinde ilk defa deprem izolatörü kullanılacak. Bu sistemle deprem anında can ve mal güvenliğinin maksimum seviyede korunması hedefleniyor.

    Dünyaya açılan kapı 

    Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kuyum perakende ve toptancılarının ülkemizin en büyük üreticileri ile buluşmak üzere ilk ziyaret edecekleri çağdaş üretim üssü olmayı hedefleyen Atelier Towers’ta atölyelerin yanı sıra vitrinli kuyum çarşı mağazaları da olacak. Atölye satın alanlar burada mağazaları kiralayıp dünyaya açılabilecek. Bu mağazalar için de kiralama ön talep dönemi başladı. Üreticiler, vitrinli kuyum mağazaları aracılığı ile yeni ticaretlere kapılarını açacak, mevcut müşterilerinin yanı sıra potansiyel müşterilere de ulaşma fırsatı elde ederek ticaretlerini büyütme fırsatı elde edecek.

    Çarşı bölümünde ayrıca sektöre hizmet veren ara malzemeciler, döviz işlemcileri, finans kuruluşları, noter hizmetleri, çevrenin en çok ihtiyacı olan her zevke ve bütçeye uygun restaurant ve kafeler, güvenlik taşıma firmaları ile mesleki fotoğraf ve video stüdyoları, kutu ve ambalaj tedarik firmaları gibi işletmeler de yer alacak. Yatırımcılar, işlerini yürütebilecekleri tüm hizmetleri Atelier Towers bünyesinde almış olacak. Günlük ihtiyaç duyulan eczane, oto yıkama, kuaför, terzi, nalbur, kuru temizleme, lostra salonu, kırtasiye,  GSM iletişimcileri, market, banka gibi destek ünitelerinin sağladığı hizmetler de yine binalardan dışarı çıkmadan proje dahilinde sağlanacak. Atelier Towers, beş katlı, bölgenin en büyük otopark imkanlarına sahip olmasıyla, metro ve raylı sistem ulaşımının kesiştiği noktada yer alan konumuyla yerli ve yabancı sektör ziyaretçilerinin cazibe merkezi haline gelecek. Her atölye ünitesine tahsisli sağlanacak iki araçlık otoparkın yanı sıra ziyaretçiler için de oldukça fazla sayıda park alanıyla bölgenin en büyük sorununa çözüm getirilecek. Bu sayede atölye sahipleri ve ziyaretçiler rahat bir nefes alacak.

    Çevre dostu LEED ve Sorumlu Kuyum Konseyi – RJC sertifikalarıyla sorumlu mücevher üretimi 

    Üreticilerin ve çalışanların konforu maksimum seviyede gözetilerek geliştirilen projede, aynı zamanda sıfır atık prensibi doğrultusunda hareket edilecek. Üreticilerin atık deşarjları, özel geliştirilen şaftlar ile çözümlenecek. Atelier Towers için ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından oluşturulan LEED sertifikası alınması da hedefleniyor. Binanın doğayla uyumlu ve tertemiz olduğunu gösteren bu sertifika, atölye sahiplerinin “sorumlu mücevher üretimi” yaptığını da tescillemiş olacak. Özellikle ihracatta büyümek isteyen atölye sahipleri, alıcıların her geçen gün daha da önem verdiği “sorumlu üretim” konusunda milyonları bulan ek yatırım yapmadan yol alacak.

    Sektör dışında herhangi bir üretim veya hizmet olmayacak

    Atelier Towers’ta sektör dışından herhangi bir üretim veya ticaret olmayacak. Binalar içinde sadece sektöre yönelik hizmet verilmesi sağlanacak.

    “Atelier Towers sektör temsilcilerinin ilk uğrak noktası olacak”

    “Yenibosna uzunca bir zamandır Türkiye’nin gururu olan üreticilerin yer aldığı bir mücevher üssü olma yolunda ilerliyor. Biz de Atasay Gayrimenkul Geliştirme olarak bu ilerlemeye çağdaş bir merkezle katkı sunmak istedik. Atelier Towerskısa sürede rekor bir satışa imza attı. Bize gösterilen ilgi ve güvene teşekkürlerimizi sunuyoruz. Atelier Towers’ın sinerjisiyle çok güzel işlerin ortaya çıkacağına hiç şüphemiz yok. Dünya ile modern bir ortamda bütünleşen geleneksel ustalarımız gönül rahatlığıyla sanatlarını yapabilecek. Ürün tedarikçilerimiz atölyelere keyifle gelecek ve kuyum sektörü üreticileri aradığı her şeyi tek bir çatı altında bulabilecek. Atelier Towers’ın sektör temsilcilerinin ilk uğrak noktası olmasını hedefliyoruz. Ülkemizin global arenadaki gücünü de pekiştirecek projemiz sektöre çok yakışacak.”

    Atelier Towers, 2025 yılı sonunda yılında kapılarını açacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.