DOLAR 32,5106
EURO 34,7827
ALTIN 2424,404
BIST 9741,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Öğrenciler geleceğe sağlam adımlarla ilerleyecek

    Öğrenciler geleceğe sağlam adımlarla ilerleyecek

    23 üniversite ve meslek erbabları Uğurlular ile bir araya geldi…


    Özel Uğur Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kariyer hayatlarını doğru planlamaları için öğrencileri meslek grubu çalışanları ile bir araya getirdi. Öğrenciler, “Uğurlu Kariyer Günü” ve “Üniversite Tanıtım Fuarı” etkinlikleriyle kendilerine uygun meslekleri işin duayenlerinden öğrenme ve seçecekleri üniversiteleri yakından tanıma fırsatı yakaladılar.
    1990 yılında çağdaş, demokratik ve günün koşullarını iyi analiz edebilen bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan Özel Uğur Anadolu Lisesi, öğrencileri için “Uğurlu Kariyer Günü” ve “Üniversite Tanıtım Fuarı” düzenledi. Öğrenciler meslek çalışanlarından tercih edecekleri meslekler hakkında detaylı bilgiler alarak kendileri için en uygun mesleği detaylıca analiz etti. Öğrenciler aynı zamanda “Uğur Koleji Üniversite Gezileri” kapsamında tercih etmek istedikleri üniversiteleri detaylıca gezerek inceliyor.
    “Uğurlu Kariyer Günü”’nde Uğur Koleji’nden mezun olan ve şu an da çeşitli meslek gruplarında çalışanlarla bir araya gelen Uğurlular, “Bizler için çok faydalı bir etkinlik oldu. İlgili olduğumuz mesleklerin, keyifli ve zor yönlerini o meslekte deneyim sahibi olan insanlardan dinledik. Böylelikle bizler için ne kadar uygun olup olmayacağını daha iyi değerlendirdik. Farkında olmadığımız birçok detayı gördük” dedi.
    “Üniversite Tanıtım Fuarı”’na toplamda 23 üniversite katıldı. Bu kapsamda üniversite yetkilileri gençlere tercih edecekleri bölümler ve üniversite hayatı hakkında bilgi verdi, öğrencilerin ileride seçecekleri mesleklerle ilgili sorularını cevapladı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.