DOLAR 32,4734
EURO 34,7608
ALTIN 2477,288
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ortak Satınalma Organizasyonu Başkanlığına yeniden Murat Akyüz seçildi

    Ortak Satınalma Organizasyonu Başkanlığına yeniden Murat Akyüz seçildi
    06.04.2017
    A+
    A-

    “İhracatta Atılım Yılı” ilan edilen 2017’de ihracatçıya bir destek de Ortak Satın Alma Organizasyonu’ndan geldi. İhracatçı firmalara en avantajlı fiyatları sunarak üretim maliyetlerini düşürmelerini hedefleyen Ortak Satınalma Organizasyonu (OSO), Murat Akyüz liderliğindeki yeni yönetimi ile tedarikçi firmalarının sayısını artırarak 95 bin ihracatçı üyesini rekabette öne geçirecek. OSO A.Ş. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçimle Murat Akyüz yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek güven tazeledi. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi de olan Murat Akyüz, yeni isimlerden oluşan Yönetim Kurulu ile OSO’nun çalışmalarına hız verecek.

    Kapsamı ve üyelerine sağladığı avantajlarla Türkiye’de bir ilk olan Ortak Satınalma Organizasyonu’nun (OSO) Olağan Genel Kurul toplantısı Pullman İstanbul Airport Hotel & Convention Center’da gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısında OSO’nun yeni Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini belirlemek üzere seçim yapıldı. Buna göre İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Murat Akyüz ikinci kez OSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

    İhracatçı firmalara en uygun fiyatlarla satınalma yapma imkanı sunan Ortak Satınalma Organizasyonu (OSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Murat Akyüz, ihracata desteklerinin tüm platformlarda sürdüğünü belirterek, “OSO üyelerine bizlere duydukları güvenden dolayı şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. İhracatçılar olarak üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle yoğun bir gayret içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2017 ihracat açısından kolay bir yıl olmayacak demiştik. Bütün zorluklara rağmen yılın ilk çeyreğinde yükselen ihracat rakamları ile moral bulduk ve bu yükselişi yılın geri kalanında da devam ettirmek hedefindeyiz. İhracatçı firmalarımızın bu gayretlerinde her açıdan desteklenmeleri ve motivasyonlarının yükseltilmesi gerektiği inancındayım. Ortak Satınalma Organizasyonu yeni Yönetimi ile İhracatta Atılım Yılı olarak ilan ettiğimiz 2017 yılında ihracatçılarımızın girdi maliyetlerini daha da düşürecek anlaşmalarla 95 bin üye firmamızın en uygun maliyetlerle satınalma yapmalarını sağlamak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Akaryakıttan kargoya, içme suyundan sigortaya, gümrüklemeden personel alımına kadar birçok alanda hizmet veren tedarikçi markalarımızın sayısını 29’dan 40’a çıkarmak hedefindeyiz. İhracatçılarımızın girdi maliyetlerini yüzde 50’ye kadar düşüren ortak platform sayesinde yıl içinde milyonlarca liralık tasarruf etmelerini, böylece rekabetçiliklerini artırmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

    ORTAK SATINALMA ORGANİZASYONU (OSO A.Ş.) YENİ YÖNETİMİ

    YÖNETİM KURULU BAŞKANI
    MURAT AKYÜZ – AKYÜZ PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş.

    YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
    AMBALAJ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ – ASD
    CEMİL TAYMAN – CETAFORM EL ALETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
    ÇETİN TECDELİOĞLU – ÇETİN CİVATA PAZARLAMA A.Ş.
    EMRE TAVMAN – DİNAMİK MOTOR REDÜKTÖR SAN. TİC. A.Ş
    ALİ METİN DURUK – FRİTERM TERMİK CİHAZLAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
    HULKİ SERDAR HAZIRLAR – FULYA KOZMETİK ISLAK MENDİL İM. VE PAZ. LTD. ŞTİ
    İŞ VE İNŞAAT MAKİNELERİ KÜMESİ (İŞİM)
    SERDAR URFALILAR – URTİM KALIP VE İSKELE SİSTEMLERI SAN. VE TİC. AŞ.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.