DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ÖTV indirimiyle beyaz eşya dükkânları doldu

    ÖTV indirimiyle beyaz eşya dükkânları doldu
    24.02.2017
    A+
    A-

    ÖTV indirimi beyaz eşyada satışlara yansıdı. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler, “ÖTV teşviki ile şubatta çift haneli rakamlar görülebilecek. 2017’de yüzde 7.2’lik artış bekliyoruz” dedi

    Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi beyaz eşya sektörüne doping etkisi yaptı. Sektörün önde gelen firmalarının üye olduğu Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı, aynı zamanda Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, “ÖTV indirimi sektörümüze nefes aldırdı. 2009 yılında yaşadığımız gibi bu yıl da satışlara pozitif yansıma olacak. 2017’de yüzde 7.2’lik artış bekliyoruz. Adetsel beklentimiz ise iç satışta 7 milyon, ihracatta 19 milyon adede ulaşmak” dedi. 2016’da özellikle son 3 çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında düşük büyüme oranlarının görüldüğünü dile getiren Güler, “2017 yılında ÖTV indirimi ile piyasanın canlanmasını umut ediyoruz” dedi.

    HARCAMA TÜRKİ YE’DE KALACAK
    Vergi teşvikinin ardından gelecek ek satış ve bunu sağlayacak üretimle sektörün ek istihdam da yaratacağının altını çizen Güler, “ÖTV teşvikiyle tüketim hızlanacak, bu tüketim de ithalata gitmeyerek Türkiye’de kalacak” diye konuştu. Sektörün 2016’da yüzde 6.5 büyüdüğünü, iç satış ve ihracat toplamında 24 milyon adede yaklaştığını anlatan Güler, “Bu yıl sadece ana şirketler değil, KOBİ, bayiperakende, servis ve lojistik alanlarında da ciddi canlanmalar görülecek” dedi. Güler, ÖTV teşvikleriyle vatandaşların eski eşyalarının yerine enerji tasarrufu sağlayan A+Plus ürünlere geçtiklerini de vurguladı. Güler, 2017’de ihracatta yüzde 8.3, iç satışta yüzde 4.5 ve bu verileri kapsayan toplam pazar hacminde ise yüzde 7 oranında büyüme olmasını beklediklerini söyledi.

    ARSA MALİYETLERİ YATIRIMCILARI KORKUTUYOR
    TÜRKBESD Başkan Yardımcısı ve BSH Ev Aletleri Direktörü Muharrem Yamaç, Organize Sanayi Bölgesi sisteminin üretime önemli katkısının olduğunu belirtti. Yamaç, “Arsa fiyatları 100 ila 2 bin dolar bandında. Bu da yatırımcıyı korkutuyor. Sanayici için daha uygun imkanlar sağlanmalı” dedi. Mevcut sistemde yatırımların arttığını fakat yeterli olmadığını belirten TÜRKBESD Başkan Yardımcısı ve Arçelik Direktörü Fatih Özkadı, “Türkiye yatırım, Ar-Ge, marka konularında daha agresif destekler uygulamalı” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.