DOLAR 32,3398
EURO 35,0986
ALTIN 2239,061
BIST 8761,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ÖTV ve KDV indirimi sektörü hareketlendirdi

    ÖTV ve KDV indirimi sektörü hareketlendirdi
    07.02.2017
    A+
    A-

    Mobilya sektöründe devlet tarafından açıklanan ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin %8’e düşürülmesiyle piyasalarda hareketli bir dönem başladı. 30 Nisan’a kadar sürecek bu geçici indirimin, sektöre ciddi bir moral ve motivasyon sağladığını dile getiren Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, yapılan iyileştirme oranlarının, hafta sonu satışları olumlu yönde etkilediğini belirterek bu indirimin sektöre ivme kazandıracağını söyledi.

    İndirim kararının sektörü yüzde 25-30 hareketlendireceğini beklediklerini ifade eden Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; “KDV oranının düşmesi, hem kayıt dışı faturasız satışları azaltacak hem de iç piyasayı hareketlendirecek. Türk mobilya sektöründe, ithalatın 3 katı kadar ihracat yapılıyor. Mobilya sektörü olarak dünya üretim sıralamasında 17. sıradayız. Ancak, sektör desteklendiği takdirde dünyada ilk 5’te yer alabiliriz. Bu anlamda, devlet teşviki ile yapılan bu indirim oranlarının, kalıcı olması mobilya sektörü adına büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.” dedi.

    KDV indiriminin kalıcı olması ihracatı artırır…

    Söz konusu indirimin özellikle yeni evlenecek çiftlere fırsat yarattığını dile getiren Davut Karaçak, “Bu indirimle beraber müşterilerimizden yoğun rağbet görmeye başladık. 30 Nisan’a kadar mobilyalarını yenilemek isteyen ve düğün hazırlığında olan çiftlerimizi mağazalarımıza bekliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.