DOLAR 32,3126
EURO 35,0712
ALTIN 2279,581
BIST 8957,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    PepsiCo’nun ikinci çeyrek mali sonuçları beklentileri karşılıyor

    PepsiCo’nun ikinci çeyrek mali sonuçları beklentileri karşılıyor
    19.07.2017
    A+
    A-

    PepsiCo, 2017 ikinci çeyreğini, yüzde 3,1 organik ciro artışıyla tamamlayarak mali beklentileri gerçekleştirdi

    PepsiCo, 2017 yılının ilk çeyreğinde yakaladığı başarılı grafiği ikinci çeyrekte de devam ettirdiğini gösteren finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde PepsiCo’nun organik cirosu global ölçekte yüzde 3’ten fazla artış kaydederken ilk çeyrekteki büyüme oranını takip edecek şekilde bir hızlanma görüldü. Organik ciro büyümesi gelişmiş pazarlarda %2 oranında, gelişen ve gelişmekte olan pazarlarda ise %6 oranında gerçekleşti. Şirketin faaliyet kârı sabit döviz kuru bazında %7artarken hisse başına kârı da yine sabit döviz kuru bazında %13 artış gösterdi.

    2017 yılı ikinci çeyrekte gösterilen performansın beklentileri ile aynı doğrultuda gerçekleştiğine ilişkin memnuniyetini belirten PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Indra Nooyi, “Markalarımızın ve portföyümüzün gücü, en iyi uygulamalar ve coğrafi olarak ulaştığımız alanın genişliği, makroekonomik zorluklara ve giderek dinamikleşen perakende dünyasına rağmen güçlü sonuçlar almamızı sağladı. İlk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de finansal sonuçlarımız beklentilerimizle aynı doğrultuda gerçekleşti. 2017 yılını mali hedeflerimizle paralel bir şekilde sonuçlandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.