DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Quad Plus hedef yükseltti

    Quad Plus hedef yükseltti
    16.04.2017
    A+
    A-

    2002 yılından bu yana dünya çapında proje uygulamaları gerçekleştiren Quad Plus, 2017 yılında vites yükseltiyor. 2002 yılında Rockwell Automation ile tanışan ve tek Solution Partner statüsüne yükselen Quad Plus, projelerini Türkiye üzerinden dünyaya ulaştıracak. Quad Plus Genel Müdürü Volkan Ündeğer, Rockwell Automation ile gerçekleştirdikleri projelerin büyümelerinde belirleyici bir rol oynadığını söylüyor.
    Türkiye’nin otomasyon sektöründeki konumu giderek güçlenirken, Türk makine üreticileri ve OEM’ler doğru iş birlikleri sayesinde global pazarda rekabet edebilir hale geliyor. 2002 yılında Bursa’da faaliyet göstermeye başladıklarını belirten Quad Plus Genel Müdürü Volkan Ündeğer; “2 kişi ile başladığımız yolculuğumuzu 2016 sonunda 74 kişilik bir kapasiteye ulaştırdık. Şu an yüzde 80 oranında yurtdışında faaliyet gösteren OEM’ler ile çalışıyoruz. Özellikle, Amerika, Güney Amerika, Kolombiya, Brezilya, Ekvator, Mısır, Norveç ve Malezya’da devam eden projelerimiz var” dedi.
    “Katma değer yaratamadığımız hiçbir projede yer almak istemiyoruz”
    Quad Plus olarak müşteri ilişkilerinde daha farklı bir strateji ile ilerlediklerini belirten Genel Müdür Volkan Ündeğer; “Diğer firmalardan belki farklı olarak yaptığımız şeylerin başında müşterilerimizi mümkün olduğu kadar az kişiyle muhatap etmemiz geliyor. Quad Plus içerisinde her projenin sorumlusu bir kişidir. Bu kişiler müşteri ile kurulacak bütün iletişimi sağlamanın ve alt grubu yönetmenin dışında işin karlılığından ve müşteri memnuniyetinden de sorumludur. Tabii ki, proje aşamasında başkaları müşteriyi arayacaktır, onlarla iletişim halinde olacaktır ama günün sonunda o işi takip eden ve sorumlu olan tek kişidir” dedi.
    Quad Plus için en önemli adımın müşterilerin ne istediğini anlamak olduğunu belirten Quad Plus Genel Müdürü Volkan Ündeğer; “Kalite politikalarımıza göre müşterilerimiz için uygun çözümler üretmek önceliğimiz. Eğer müşterilerimiz için katma değer yaratamıyorsak bu geçici bir ilişki oluyor ve biz müşterilerimiz ile geçici ilişki kurmak taraftarı olan bir firma değiliz. Dolayısıyla çalıştığımız firma sayısını kontrol altında tutmak ve her çalıştığımız müşterinin de derinine inmek önceliklerimiz arasında. Bu doğrultuda yedek parça satışıyla ilgili bir departman oluşturduk kendimize. Bu şekilde müşteriye daha fazla ulaşmış oluyoruz. Kendi vizyonumuza uygun müşterilere önce yedek parça satarak daha sonra otomasyon projeleri yapar hale gelmeyi hedefliyoruz” dedi.
    “Dünya çapında bütün üretimlerimizi Türkiye’den yapacağız”
    Amerikan ortaklığı olan bir firma olmalarına rağmen uzmanlıkları ve kontaklarından dolayı Türkiye’den Amerika’ya proje yaptıklarını vurgulayan Genel Müdür Volkan Ündeğer; “Bursa ve Türkiye’nin özelliklerinden dolayı Amerika Quad Plus’ta olmayan özelliklere gelerek dünya çapında hizmet vermeye başladık. Amerika paralelinde core business devam ediyor fakat Amerikan ve Alman OEM’ler ile çalışarak çimento ve proses endüstri dediğimiz bir alan oluşturuyoruz. Bunun bir parçası olarak mekanik-robotik diye bir departman oluşturduk ve burada robotik çalışmalar yapıyoruz” dedi.

    2016 yılının Quad Plus için platform senesi olduğunun altını çizen Volkan Ündeğer; “Daha fazla büyümek için adımlar atarken, Rockwell Automation ile yaptığımız ortak çalışmalar belirleyici rol oynuyor. Türkiye’nin de konjonktürünü ve Euro/Dolar TL paritesini avantaja çevirip coğrafi büyümeye odaklanmak istiyoruz. Üç senelik hedefimizde Amerika’da yer alan üretim tesisimizi kapatarak, dünya çapında bütün üretimlerimizi Türkiye’den yapmak var. Bu hedef doğrultusunda devletten aldığımız teşvikler ile birlikte Ar-Ge ve tasarım merkezi oluşturacağız. Bu anlamda 2017 senesi bizim için çıkış senesi olacak. 2016 yılında yaptığımız ciroyu ikiye katlayarak devam etmeyi öngörüyoruz. 2017 yılının sonunda dört ana konuda hizmet verebilir ve bunu rakiplerinden daha iyi yapabilir hale gelmeyi istiyoruz” dedi.
    Rockwell Automation’ın Türkiye’deki tek Solution Partneri
    Bir çözüm firması oldukları için, çözümlerin doğru olduğu yerlerde Rockwell Automation’ın çok güçlü olduğunu aktaran Volkan Ündeğer; “Quad Plus olarak Rockwell Automation ile Türkiye’de 2002 yılında tanıştık. Sadece Türkiye’de değil, kendi sınırlarımızın dışında da Rockwell Automation’ın güçlü taraflarını alarak birlikte yürüyoruz. Biz Rockwell Automation’ın müşteri tarafında tercih edilirliğini biliyoruz ve bunu bilmeyenler varsa bizim görevimiz bunu aktarmak oluyor. Organizasyon yapısı, çalışanların pazara doğru yaklaşımı ve ortaklarını destekleyerek büyüme çabası içerisinde olan Rockwell Automation’ın, Türkiye’deki tek Solution Partneri olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
    Rockwell Automation Türkiye Satış Yöneticisi Arif Çınarlı, Quad Plus partnerlikleri ile ilgili; “Rockwell Automation olarak partnerlerimizi seçerken her şeyin şeffaf olması gerektiğine inanıyoruz. Çalışma yöntemleri bize birebir uyduğu için bugün Quad Plus, Türkiye’de ilk ve tek Solution Partnerimiz statüsünde ve Rockwell Automation’ın bir kolu gibi. Bu iş birliğindeki şeffaflık bizi daha da güçlendiriyor” dedi.
    “Automation Fair mevcut ağımızı geliştiriyor”
    25’inci Automation Fair hakkında da açıklamalarda bulunan Ündeğer; “Son 3 yıldır Quad Plus olarak Automation Fair’da yer alıyoruz. Türkiye’deki diğer Rockwell Automation kullanıcısı olan firmalar, potansiyel müşteriler ve hali hazırda çalıştığımız firmalar ile Automation Fair’da bir araya gelme şansı yakalıyoruz. Yeni ürünler sergileniyor, yeni uygulamaları görme fırsatı yakalıyoruz ama en önemlisi mevcut ağımızı geliştirerek, ortak vizyonumuzu şekillendiriyoruz. Rockwell Automation global bir ağa sahip olduğundan dolayı onlarla aynı yolda yürümek bizim tecrübemizi de geliştiriyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.