DOLAR 32,3834
EURO 35,0633
ALTIN 2326,257
BIST 9093
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sait Balık lezzetleri ile fark yaratıyor

    Sait Balık lezzetleri ile fark yaratıyor

    Sait Balık, Bodrum merkez ve Yalıkavak’taki restoranlarında, açıldığı günden bu yana aynı lezzet ve hizmet kalitesiyle seçkin konuklarını ağırlıyor. Tazelik ve mevsimselliği ön planda tutan Sait, balığından sebzesine restoranında sunduğu tüm ürünleri sezonunda temin ederek, en taze halleri ile misafirlerine sunuyor.

    Bugüne kadar krallardan devlet başkanlarına, sanat ve iş dünyasından pek çok yerli ve yabancı isme ev sahipliği yapan balık restoranının ardında deneyimli bir isim var: Sait Birtan Yılmaz. Yılmaz’ın uzun yıllara dayanan engin tecrübelerinin ardından Bodrum’da açtığı Sait Balık’ın yolculuğu 24 yıldır devam ediyor.

    Menüsünü genellikle mevsim balığına göre şekillendiren, kendi bahçesinden taze taze toplanmış olan sebzeleri kullanan Sait Balık’ı diğer restoranlardan ayıran nitelikleri ise Yılmaz şöyle anlatıyor: “Sait markasının başarısını ve farkını gastronomi alanında aldığım eğitimin yanı sıra titiz çalışma prensibimize bağlıyorum. Ek olarak misafirlerle birebir ilgilenmemiz ve onlara değerli olduklarını hissettirmemiz de bizler için oldukça önemli.”

    Sait Balık’ın bir farkı da balıklı salataları
    Sait Balık menüsüyle de farkını hissettiriyor. Son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin bir uzantısı olarak daha fazla tercih edilmeye başlanan salatalara da kendi imzasını atan Sait Balık, bir balık restoranına yaraşır şekilde lezzetli ve doyurucu salatalarını da misafirlerinin beğenisine sunuyor. Peynirli çoban salatasından gavurdağı salatasına, roka-domatesten peynirli soğanlı yeşil salataya kadar menüdeki çeşitlilik de öne çıkıyor.

    Belli aralıklarla güncellenen ayrıcalıklı menü
    Restoranın değişmeyen menüsüne, belli aralıklarla müdavimlerini hoşnut edecek yeni lezzetlerle fark kattıklarını, asıl değişimi ise tabaktan dekorasyona başka ayrıntılarla gerçekleştirdiklerini söyleyen Sait Yılmaz; menüyü şöyle özetliyor:
    “Taze balık çeşitleri, balığa eşlik eden en taze içeriklerle hazırlanan salatalar ve mezeler… Yalıkavak’ta, yazın deniz mahsullerine ağırlık veriyorum, Çanakkale’den ıstakoz bulamazsak Amerika’dan gelen siyah deniz kabuklularını da kullanıyoruz. Ana lezzetlerimiz mevsimine göre köpoğlu gibi buranın klasikleşmiş ürünleri oluyor, bunlar her iki restoranımızda da var ama Yalıkavak menümüzün biraz daha zengin olduğunu söyleyebiliriz.”

    Sait Balık, misafirlerinin alıştığı kaliteden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyor. Misafirlerinin ne zaman geleceğinin hiç belli olmayacağını söyleyen Yılmaz, “Daima masa sayısına yetecek kadar salon ve mutfak çalışanı hazırdır. Bizde mumlar ve ışıklar, keza şömineler, misafirlerimiz gelsin gelmesin yanar. Her gün her masada mutlaka canlı çiçeklerimiz olur” diyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.