DOLAR 32,5043
EURO 34,7518
ALTIN 2489,252
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Somon DNA ile sıkı, parlak, aydınlık cilt

    24.04.2017
    A+
    A-

    Bu ara kime “Parlıyorsun, ne yaptın kendine?” diye sorsak, “Somon DNA” yanıtını alıyoruz. İsmi bile hayli ilgi çekici olan bu uygulamayı, işin uzmanına, Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar’a sorduk.
    “Ciltte kolajen üretiminden sorumlu olan hyaluronik asit, cilt bakım ve onarımı bakımından gerçek bir mucize. Hyaluronik asit, somon balığı spermlerinden elde edilen DNA ile birleştiği zaman ortaya benim gençlik aşısı dediğim bir bileşik çıkıyor. İnsanların parladığını fark edebilmeniz çok normal, çünkü bu bileşik ciltte hücre yenilenmesini sağlıyor.”
    Zamanın etkisi, zararlı güneş ışınları, çevre kirliliği gibi nedenlerle yıpranan cilde kendini yenileme fırsatı veren Somon DNA aşısı, iki aşamalı bir uygulama. Önce hyaluronik asitle cilde nem kazandırılarak sağlıklı bir temel oluşturuluyor. Daha sonra, insan DNA’sıyla aynı kimyasal yapıya sahip somon DNA’sı deri altına uygulanarak cildin protein eksikleri tamamlanıyor.
    Somon DNA aşısının nasıl uygulandığını sorduğumuzda Türbedar uygulamanın acısız ve konforlu bir uygulama olduğunu söylüyor: “Cerrahi uygulama olmadığı için, yüze sadece anestezik bir krem sürerek gerçekleştiriyoruz. Cildin kremle uyuşmasını sağladıktan sonra aşıyı küçük aralıklarla derinin orta tabakasına zerk ediyoruz. Uygulama sonrasında hastalarımız günlük hayatlarına hiçbir sorun olmadan devam edebiliyor.”

    Acısız ve konforlu bir uygulama

    Seans aralıkları kişinin ihtiyaçlarına göre değişen Somon DNA aşısı, 3 ila 6 seans sürüyor. Dr. Levent Türbedar, senede iki kez düzenli olarak uygulanacak kürün, sonuçların daha kalıcı olmasını sağladığını belirtiyor. Yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller ve vücudun sarkma yaşanan bazı bölgelerinde kullanılabilen uygulamanın hangi ihtiyaçlara yanıt verdiğini sorduğumuz Türbedar, geniş bir liste sıralıyor:
    – Yaşlanma ve kırışıklıkların giderilmesi
    – Kuru, ince, hassas ciltlerde kolayca oluşan göz kenarı kaz ayaklarının giderilmesi
    – Cilde ekstra canlı, parlak ve esnek bir görünüm kazandırılması
    – Özellikle güneş, sigara gibi dış etkenlele bozulan cildin onarılması
    – Yaşı en çok ele veren alın çizgileri
    – Ağız kenarı çizgileri ve göz altı torbaları
    – Kırışıkların henüz oluşmadan önlenmesi
    Dolgu, botoks ve lazer gibi yöntemlerle kombine edilerek birlikte uygulanabilen Somon DNA aşısı, cildimize böyle genç bir pırıltı verdiği sürece, daha uzunca bir süre en popüler uygulama olacak gibi görünüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.