DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Su deposu temizliği: Hemen şimdi

    Su deposu temizliği: Hemen şimdi
    07.03.2017
    A+
    A-

    Üzerinde çok fazla durulmasa da konutların, hastanelerin, okulların su depolarının temizliği önemli bir konu. ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri Genel Müdürü Tekin Şengün;“Bina, konut, hastane, okul, yemek fabrikaları gibi toplu hizmet verilen mekanlarda su depolarının 3 ya da 6 ayda bir kez temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmalıdır” diyerek, su depolarının temizlenmesi konusuna dikkat çekiyor.

    Su depolarının temizliği üzerinde çok durulmayan ancak insan sağlığıyla çok yakından ilgili bir konu. O kadar ki su depolarının temizliğinin aksatılması, suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok ediyor. Konut, hastane, iş yeri, okul gibi toplu kullanım alanlarında su depolarının temizlenmesi konusuna dikkat çeken Tekin Şengün, su depolarının temizlenmemesinin nelere yol açabileceğini şöyle açıklıyor: “Bulaşıcı hastalıklar için su en elverişli geçiş vasıtasıdır. Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda klor, aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşturmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlenmemesi ve dezenfekte yapılmaması sonucunda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suda; çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku, ve bakteri oluşumu neden olmaktadır. Bu durum suyun içile bilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir.” Bunun yanı sıra bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan patojenik bakterileri yok etmek ve içme sularında oluşan kötü koku ve tada neden olan doğal organik maddeleri ve organizmaları uzaklaştırmak için de su depolarının mutlaka temizlenmesi gerekiyor.

    ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri, su depolarının temizlik ve dezenfeksiyonu işleminin yılın her ayında yapılabileceğini vurgularken, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin hangi aralıklarla yapılması gerektiğini de şu şekilde açıklıyor: “Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ‘Bina ve konutlarda kullanılan su depolarından temizliği yapılmamış olanlar hemen, daha sonra da belirli periyotlarla temizlenmelidir’ der. Bu temizleme periyodu su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda birdir. Hastane, okul, yemek fabrikaları ve gıda işletmeleri dahil olmak üzere tüm toplu hizmet ve beslenme hizmeti sunan işletmelerde ise içme ve kullanma su depolarının bakteriyolojik analizleri mutlaka ayda 1 kez yapılarak takip altında tutulmalıdır. Ve bu tür işletmelerdeki su depolarında mikrobiyolojik kirlilik olmasa dahi, 3 ya da 6 ayda 1 kez temizlik ve dezenfeksiyonu mutlaka önermekteyiz.”

    ISS Group: Temizlik, yemek, güvenlik, haşere kontrol, bitki bakım, teknik bakım, bina yönetimi alanlarında tesis yönetimi hizmeti sunmak üzere 1901 yılında Danimarka’da kurulan ISS, bugün 53 ülkede 200 bini aşkın kurumsal müşteriye hizmet veren küresel bir şirkettir. 510 bin çalışanı ile dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ise üçüncü büyük işvereni konumundaki ISS Group’un 2015 yılı cirosu 11,5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.
    ISS Türkiye: ISS Group tarafından 2005 yılında tesis yönetiminin çeşitli alanlarında hizmet veren Türkiye’nin en güçlü şirketlerinin satın alınıp aynı çatı altında toplanmasıyla kurulmuştur. ISS Türkiye 30 bin çalışanı ile İstanbul Genel Merkez’in yanı sıra Ankara, Antalya, Bursa, İzmir şubeleri ve Adana, Gaziantep, Eskişehir, Denizli, İzmit bölge ofislerinde 4 binden fazla müşteriye, 5 bin noktada hizmet vermektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.