DOLAR 32,4773
EURO 34,9587
ALTIN 2439,323
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tatil tercihlerinde Oscar etkisi

    Tatil tercihlerinde Oscar etkisi
    27.02.2017
    A+
    A-

    Hotels. com™’un paylaştığı ve 2016’nın verilerini bu yılkilerle karşılaştıran yeni global verilere göre, Oscar Akademi Ödülleri kapsamında açıklanan aday filmler, tatil alışkanlık ve tercihlerini etkiliyor

    La La Land fenomeniyle birlikte Los Angeles otellerinin internette aranma oranı %20 arttı
    Lion’un gösterimini takiben Hindistan- Kalküta, otel aramalarında yaşanan %70’lik patlamanın tadını çıkarıyor
    Manchester by the Sea filmiyle birlikte Boston’daki otellerin aranma oranı üçte bir oranında yükseldi
    Jackie ile birlikte Washington DC’de bir kaçamak yapmak isteyen tatilcilerin oranı yaklaşık %30 arttı.
    İSTANBUL- 27 Şubat 2017 – Hotels. com™, eleştirmenlerin de beğenisini kazanan La La Land, Jackie, Lion ve Manchester by the Sea gibi filmlerin hikayelerinin geçtiği şehirler için yapılan aramalarda geçen yıla göre bir artış yaşandığını belirtti. Hollywood’un gişe rekorları kıran filmlerinden etkilenen sinema tutkunları, filmden bir sahne yaşayacakları ve kendilerini filmlerin yıldızlarının yerine koyabilecekleri seyahatler planlıyor.

    Hotels. com™’un uzmanlarına göre, başrollerini Ryan Gosling ile Emma Stone’un paylaştığı, basında geniş yer bulan ve olumlu eleştiriler de alan La La Land filmi; geçen yılki aramalara göre %20’nin üzerinde bir artışa yol açtı. La La Land, tıpkı 1998 yılında Titanic filmi gibi, tam 14 dalda Oscar’a aday gösterildi ve bu adaylıklarıyla da manşetlere çıktı.

    Natalie Portman’ın, Amerika’nın en ilerici cumhurbaşkanlarından birinin eşini olağanüstü bir perfomansla canlandırdığı Jackie ise ABD’nin siyasi merkezi Washington DC’ye olan ilgiyi yaklaşık %30 artırdı.

    Başrollerini Casey Affleck ve Michelle Williams’ın oynadığı, eleştirmenlerce ayakta alkışlanan ve Akademi Ödülleri’ne beş dalda ödüle aday gösterilen Manchester by the Sea ise tatilcilerin rotalarını Boston’a çevirtti. Filmle birlikte Boston ve Boston’un kıyı kasabalarına seyahat etmeyi isteyen tatilcilerin oranı %35 artış gösterdi.

    Oscar’ların bu etkisinden az seyahat edilen uluslararası destinasyonlar da faydalandı. Hotels. com™, Oscar adayları arasında olan Lion’un, Hindistan Kalküta’daki oteller için küresel olarak yapılan aramalarda yaklaşık% 70’lik bir artış gösterdiğini belirtti.

    Hotels. com™ markası Avrupa, Orta Doğu ve Afrkia (EMEA) Bölgesi Başkan Yardımcısı Isabelle Pinson, “Oscar’a aday gösterilen filmlerin tatilciler üzerinde farklı bir etki yarattığını ve filmlerin geçtiği yerler için yapılan aramalarda ciddi bir artış yaşandığını gördük. Dünyanın her yerindeki tatilcilerin kalplerini kazanan ve hayal dünyalarına giren bu filmler; tatilcilerin bu şehirleri ziyaret ederek, buralarda kendi yerlerini alma isteği uyandırdı” dedi.

    Bu yılın en gözde filmlerini yeniden yaşamanın ipuçları

    La La Land, Los Angeles
    Geceyi yıldızların altında dans ederek geçirmek isteyen romantikler, Griffith Gözlemevi’ne yürüme mesafesindeki dört yıldızlı, lüks W Hotel’de kalabilir. Bir diğer alternatif ise, Gosling’in iskeledeki solo performansının çekildiği yere birkaç adım uzaklıkta kalabileceğiniz çok renkli bir otel olan dört yıldızlı Shade Hotel Redondo Beach.

    W Hotel , oda başına gecelik 1.199 TL; Shade Hotel Redondo Beach’te oda başına gecelik 811 TL *’den başlayan fiyatlarla konaklama yapılabiliyor.

    Manchester by the Sea, Massachusetts
    Massachusetts’te çekilen bu hikaye aynı zamanda, Gloucester, Essex, Rockport ve Beverley’deki kıyı kasabalarında ve Cape Ann’teki balıkçı köyünde geçiyor. Yılın en çok ödüle aday filmlerinden birinin hikayesinin geçtiği yerdeki, güzel atmosferi yaşamak için yapacağınız seyahatte beş yıldızlı Boston Harbor Hotel’de kalabilirsiniz.

    Lion, Calcutta
    Büyüleyici şehir Kalküta’nın zengin kültürü, mimarisi ve tarihinin tadına çıkarmak isteyen tatilciler; koşuşturmanın tam da göbeğinde yer alacak şekilde tasarlanmış beş yıldızlı The Oberoi Grand’da kalabilirler.

    The Oberoi Grand’de, oda başına gecelik 828 TL’den başlayan fiyatlarla konaklama yapılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.