DOLAR 32,3296
EURO 35,0452
ALTIN 2280,822
BIST 8995,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tekfen banyoya girdi yurtdışına yayılacak

    Tekfen banyoya girdi yurtdışına yayılacak
    08.04.2017
    A+
    A-

    Duşakabin ve küvet üreten Src Yapı’nın yüzde 50’sine yatırım şirketi Viem’le ortak olan Murat Gigin (Tekfen), firmayı dışarıda büyütecek. Src ve Viem’in 200 milyon TL yatırım bütçesi var
    Tekfen Holding Başkanı Murat Gigin, Viem Yatırım Limited şirketiyle yapı malzemeleri üreticisi SRC Yapı’nın yüzde 50’sine ortak oldu. Bu anlaşmayla SRC’nin yaptığı ihracatın daha da artırılması, yeni pazarlara girilmesi ve farklı ülkelerde üretim yapılması hedefleniyor.

    Viem Yatırım Ltd, ağırlıklı enerji ve perakendecilik sektörlerine hizmet sağlayan orta ölçekli bir yatırım şirketi. Murat Gigin tarafından 1998 yılında ilk olarak Gigin Danışmanlık adıyla kuruldu. Daha sonra adını Viem olarak değiştirdi.

    SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, Viem Yatırım’la stratejik ve uzun vadeli bir yol arkadaşlığı kurduklarını belirterek, “Ortaklık teklifini bir yıl değerlendirdik. Sonunda çok güzel bir ortaklığa imza attık. Kurumsallaşma yönünde de önemli adımlar atıyoruz. Viem ve SRC olarak 200 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayırdık. Türkiye’de üretilen ürünlerimizi dünyaya taşıyacağız. İhracat yaptığımız ülke sayısını artıracağız” dedi.

    Bu işbirliği sonrasında gümrük harcamalarını azaltmak ve lojistik destek için Makedonya, Ukrayna, Ürdün ve Cezayir’e yatırım hazırlığında olduklarını da dile getiren Sürücü, Makedonya ile Balkan ve Avrupa ülkeleri, Ürdün ile Arap ülkeleri, Cezayir ile de Kuzey Afrika ülkeleri, Ukrayna ile de Rusya pazarında etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

    Jakuzi, küvet, duş ve masaj sistemleri üreten SRC Yapı’nın İstanbul Hadımköy’deki fabrikası bu coğrafyada bu alandaki en büyük üretim tesislerinden biri. Türkiye’deki büyük yapı marketlerin orta ve giriş seviyesindeki ürünlerinde de yüzde 80’lik paya sahip.

    Yurtdışında üretim
    Sürücü, 40 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Ciromuzdaki ihracatın payı yüzde 20. Pek çok ülkede varız. Bunlar arasında Fransa, Avusturya, Hindistan, İtalya, Kongo, Gana, Kore gibi ülkeler bulunuyor. Yeni ülkelere de girmek istiyoruz. Türk müteahhitlerin olduğu ülkeleri hedefliyoruz. Yeni bir ülke olarak Mozambik’e giriş planları yapıyoruz. Ortadoğu ve Balkanlarda aktifiz. Avrupa’da da etkin olmak isteğindeyiz” diye konuştu.

    SRC, Avusturya’daki bir marka için de üretim hazırlığı yapıyor. Şu anda ismi açıklanmayan ünlü marka için Hadımköy tesislerinde fason üretim planlanıyor. Ayrıca Sürücü’nün verdiği bilgilere göre, Ukrayna’daki yapı market zinciri için de bu ülkede üretim yapılması planlanıyor. Yatırım bu yıl uygulamaya geçecek. Buradan da çevre ülkelere yayılma planı yapılıyor.

    ‘Çin’le kafa kafayayız’
    Yapı malzemeleri alanında dünyada en büyük rakiplerinin Çinli markalar olduğunu da aktaran Abdurrahman Sürücü, “Üretim maliyetlerinde Çinlilerle kafa kafaya geldik. Bu bize özellikle Avrupa pazarında avantaj sağlayacak. Bunu da her şeyimizi yerli üretimle yaptığımız için sağlıyoruz. Akrilik hariç hiçbir girdimiz ithal değil. Akriliği Çinliler de ithal ediyor” açıklamasını yaptı.

    Sürücü, istihdam teşviklerinin de üretim maliyetlerinin düşmesini sağladığını vurgulayarak, istihdam ettikleri kişi sayısını da 150’ye çıkardıklarını belirtti.

    Ciro hedefini çok yükseltti
    Abdurrahman Sürücü, gülük 4 bin 500 adet üretim kapasiteleri bulunduğunu da belirterek, “Türkiye’nin en büyük duş sistemleri ve küvet üreticisiyiz. Geçen yıl 150 milyon TL ciro yaptık. Bu yılki ciro hedefimiz ise 200 milyon TL” dedi. SRC Yapı Genel Müdür Yardımcısı Murat Semiz ise, cam sektöründe yaşadıkları sorunlar nedeniyle kendi ihtiyaçlarını çözmek için Van’daki bir cam işleme tesisini 2.5 milyon dolarlık bir yatırım bütçesiyle bünyelerine entegre ettiklerini de söyledi. Semiz, “Bu sayede yurtdışından yıllık 7 milyon dolar değerindeki cam ithalatını da durdurduk” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.