DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tesettür modada yükselen trend: Floral tasarımlar

    Tesettür modada yükselen trend: Floral tasarımlar
    17.07.2018
    A+
    A-

    2018 ilkbahar yaz sezonunun tesettür giyim moda trendleri belli oldu. Bu sezon tesettür giyimde floral rüzgarlar esecek. 2004 yılından bu yana tesettür giyimdeki modern çizgisi ve kaliteli ürünleriyle muhafazakâr tekstil sektörünün öncü markası olan Zühre’nin Tasarım Sorumlusu Şebnem Yıldız, yeni sezonun hit modellerinde pembe, lavanta, mavi, yeşil, sarı gibi floral renklerin hâkim olacağını ve pullu parıltılı iddialı parçaların tesettür giyimde tercih edileceğini belirtiyor.

    Havaların ısınmasıyla birlikte ilkbahar yaz modasının renk ve modelleri de belli olmaya başladı. Bu sezon tekstilden kozmetiğe pek çok alanda güneşin sıcaklığını yansıtan canlı renkler ve floral esintili ürünler tasarımlarda yerini alıyor.  2018 tesettür giyim koleksiyonları arasında pastel tonlarda düz kesim modellerin yerini floral renkler ve pullu tül detayların aldığını belirten Zühre Tasarım Sorumlusu Şebnem Yıldız “Geçtiğimiz yıllarda başlayan pastel tonlarının etkileri geride kalırken, moda dünyasında bu sezon floral etki hissedilecek. İlkbahar yaz sezonunda özellikle kadınların en renkli ve cesur kombinlerine tanık olacağız. Pul, payet ve taş detaylı elbiseler, dişi formlarla yarışırken siyah renk de her zamanki asaletini korumaya devam edecek gibi görünüyor” diyor.

    Kadınların ışıldama zamanı 

    2018 ilkbahar yaz sezonunda tesettür giyimde floral desenlerin hâkim olacağı pul ve taş detaylarıyla parıltılı formlar moda severlere alternatifler sunuyor. Tesettür giyim modasında kadınların artık daha cesur ve vamp tasarımları tercih edebileceğini vurgulayan Yıldız, sezonun özgür modellere geçeceğini belirtiyor.

     2018 tesettür giyim modasıyla ilgili kadınlara doğru kombin tavsiyelerinde Yıldız “Kıyafet tercihiyle ışıldamak isteyen iddialı kadınlar pul ve taş detaylı elbiseleri tercih edebilirler. Kıyafetlerini parlak bir eşarp ve dore, lame tonlarında çanta ile kombinleyebilir, ayakkabı tercihini payetli veya kadife yapabilirler. Standart modellerden vazgeçemeyen kadınlar; monokromatik stil ile tek renkten oluşan takımlar ve salaş formlar tercih ederek çok çekici ve popüler bir görünüm elde edebilirler” dedi.

    Floral tasarımlar ile renkli bir yaz

    2018 tasarımlarında renk skalasının geniş tutulduğunu belirten Yıldız Egzotik meyvelerin renklerinden ve baharın enerjisinden ilham alan sarılar, çarpıcı kırmızılar, romantik pembe lavanta tonları, açık maviler ve doğadan ilham alan yeşil tonlarının kullanıldığı koleksiyonlarda mikro çiçekler ve polka noktalı desenlerin kombinasyonunu görmek mümkün olacak. Yıldız çiçeği, mavi, lavanta gibi romantik renklerin de retro tonlarının görüleceği ilkbahar yaz sezonunda; klasik renklerden vazgeçmeyen moda severlere ise yeniden yorumlanan ürünler sunulacak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.