Antalya’da kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 10.40 TL

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak, Eylül ayı emlak endeksini açıkladı. Hürriyet Emlak Eylül 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış yüzde 10,62 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına yüzde 7,26 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2,083 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL’ye ulaştı. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.
Hürriyet Emlak Eylül 2018 Emlak Endeksi’nin açıkladığı verilere göre Antalya’da son 6 ayda satılık konutlarda fiyatı en çok artan ilçeler yüzde 13 ile Aksu ve yüzde 8 ile Korkuteli oldu. Finike (-%28), Serik (-%16) ve Kemer (-%12) ise satılık konutlarda fiyatı en çok düşen ilçeler oldular. Kiralık konutlar açısından bakıldığında Kaş ve Korkuteli’nde fiyatlar yükselmeye devam etti. Kaş’ta yüzde 34, Korkuteli’nde ise yüzde 24 oranında bir artış gözlemlendi.
Kiralık fiyatlarının yüzde 3 oranında yükseldiği görülen Antalya’da kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 10,40 TL olarak hesaplandı. Antalya’nın ortalama amortisman süresi ise 20 yıl olarak ölçümlendi.
SON 6 AYDA ANTALYA’DA SATILIK KONUT FİYATLARI | |||||||
En çok artan ilçeler | En çok düşen ilçeler | En kısa amortisman süresi | |||||
Korkuteli | %8 | Finike | %-28 | Finike | 15 yıl | ||
Kaş | %5 | Serik | %-16 | Manavgat | 16 yıl | ||
Döşemealtı | %5 | Kemer | %-12 | Kepez | 19 yıl |