DOLAR 32,3477
EURO 34,8548
ALTIN 2387,772
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA, ödüle layık görüldü

    Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA, ödüle layık görüldü
    02.05.2024
    A+
    A-

    Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından her yıl düzenlenen 4. Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi, 2-4 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Zirve kapsamında verilen Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nde Ford Otosan’ın otonom araç iş birliğiyle ICA’nın gerçekleştirdiği “Ülkemiz Otoyolları Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Seviye 4 Otonom Sürüş Özelliğine Sahip Araçlar Tarafından Kullanımına Hazır Hale Getirilmesi“ projesi ‘AUS Türkiye Özel Ödülü’ne layık görüldü.

    Türkiye’nin akıllı ulaşım alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından düzenlenen Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi SUMMITS, bu yıl 2-4 Mayıs tarihleri arasında Ankara Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. AUS ile Ulaşımın Dijital Dönüşümüne Öncülük Etmek” sloganıyla SUMMITS’24, sektörün öncü isimlerini bir araya getirerek, ulaşımın geleceği üzerine kapsamlı tartışmalar sunarken, teknolojik ilerlemelerin sergilendiği bir platform oldu.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı Birinci Müsteşarı Virve Vimpari ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı, AUS Türkiye Başkanı Esma Dilek’in açılış konuşmalarıyla başlayan zirve, sektördeki sinerjiyi artırma ve geleceğin ulaşım teknolojilerine yön verme konusunda katılımcılara ilham verdi.

    Sergi alanları, paneller, sunumlar ve eğitim faaliyetleri ile katılımcılara zengin içerik sunan ve uluslararası iş birliklerine de zemin hazırlayan SUMMITS’24, Türkiye’nin akıllı ulaşım sistemlerini küresel çapta tanıtma ve sektördeki güncel gelişmeleri paylaşma konusunda önemli bir rol oynuyor.

    Otonom araçlara hazır yollar ödül getirdi

    4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’ni “Lojistik Sektör Sponsoru” olarak destekleyen ICA, “Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri” kapsamında “AUS Türkiye Özel Ödülü“nü “Ülkemiz Otoyolları Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Seviye 4 Otonom Sürüş Özelliğine Sahip Araçlar Tarafından Kullanımına Hazır Hale Getirilmesi” başlıklı projesiyle kazandı.

    Proje kapsamında Ford Otosan’ın geliştirdiği otonom TIR, ICA’nın kapalı yolunda bulunan AUS sistemlerinden faydalanarak otonom araç sürüş testlerini gerçekleştirdi. Bu sayede, Türkiye’de Seviye 4 otonom sürüş teknolojisinin otoyol altyapısıyla entegrasyonunun ilk adımları atıldı.

    Hareketlilikte ve Lojistikte Dijitalleşme ve İnovasyon’ başlıklı oturumu da ICA’nın Network ve Akıllı Ulaşım Kıdemli Müdürü Meriç Ergül sundu. Oturumda, akıllı ulaşım ve ulaşımda dijitalleşme uygulamalarındaki son gelişmeler ve elde edilen tecrübe sektör temsilcilerine aktarıldı.

    Akıllı ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışıyoruz”

    IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanı Serhat Soğukpınar, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Bu ödül, otonom araç teknolojileri konusundaki öncü çalışmalarımızın ve ülkemizin mobilite geleceğine olan inancımızın bir göstergesi. ICA olarak, akıllı ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Ekibimizin aylar süren titiz çalışması ve yenilikçi yaklaşımları, Türkiye’yi akıllı ulaşım sistemleri konusunda bir adım öne taşıdı. Özellikle Ford Otosan ile iş birliğimiz, uluslararası standartlarda bir başarı öyküsü yazmamıza olanak tanıdı.”

    ICA Hakkında

    2004 yılında IC Holding bünyesinde kurulan ICA, hem deniz hem hava hem de kara taşımacılığında uzman, uluslararası faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayeli tek şirkettir. Kuruluşundan bu yana ülkemizin yarınlarına miras kalacak sayısız eser hayata geçiren ICA, ülkemizin sadece bugünkü ihtiyaçlarını değil; yarınını da hesaplayarak faaliyet gösteriyor. ICA çalışmalarını, ileri teknoloji ile bütünleşik, güvenli ve otonom ulaşım ağlarını işletmek vizyonu; var olan ve gelecekte var olacak tüm teknolojik imkanları kullanarak, müşterilerine güvenli, konforlu ve zaman kazandıran ulaşım hizmetleri sunmak misyonu ile sürdürüyor. Hava, deniz ve karada faaliyet gösteren ulaştırma tesislerinin işletilmesi konusunda ülkemizde edindiği tecrübe ile dünyada büyümeyi ve bu alandaki en büyük küresel şirketler arasında ilk sıralarda yer almayı hedefliyor. ICA, çevreci ulaşım ve güvenli yolculuklar için çalışan ve her ülkeden sadece bir üyenin alındığı Avrupa Ücretli Yol Altyapı Operatörleri Birliği (ASECAP) üyeliğine Türkiyeden kabul edilen ilk ve tek işletme olma özelliği gösteriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.