Engellilerin sinemaya dönüşüm gücü
Türkiye genelinde engelli vatandaşlarımızın yaşama tutunma hikayelerinde sinemanın birleştirici ve dönüştürücü gücünden ilham alınarak hazırlanan ”Klaket Film Günü”, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Asım Gültekin Gençlik Merkezinin desteği ve deneyimli ekibimizin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.
”Engellilerin sinemaya deneyim gücü” mottosuyla yola çıkan projemiz engelli bireylerin yalnızca yılda belirli gün ve tarihlerde görünür kılınması yerine; onların düşlerini, hayatlarını konu alan filmler ile birlikte sesini duyurmayı hedefliyor. Bu kapsamda oluşturduğumuz Klaket Film Günü, düşündüren, öğreten ve aynı zamanda birlikte mutlu anlara şahitlik edeceğimiz özel bir sosyal sorumluluk ve gönüllülük etkinlik niteliği taşıyor.
Amacımız engelleri görmezden gelmek yerine, engellerle birlikte düşler kurmak, üretmek ve sinemanın üslubuyla hayata dokunan bir farkındalık oluşturmaktır.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Klaket Film Günü, 2 Aralık Günü Saat 17:00’de İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çemberlitaş Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecektir.
![]()
![]()