DOLAR 32,4528
EURO 34,777
ALTIN 2428,759
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yatak seçiminde doğru tercih uykunun kalitesini belirliyor

    26.08.2019
    A+
    A-

    Yaşamımızın yaklaşık üçte biri uykuda geçiyor. Bu nedenle sağlıklı uyku için doğru yatak seçimi oldukça önem taşıyor. İDAŞ Türkiye Satış-Pazarlama Direktörü Bozkurt Şişman,  tercih edeceği yatağa karar veremeyenler için yatakta bulunması gereken özellikleri paylaştı.

    Günümüzde yataklar ileri teknoloji ürünü konfor malzemeleri, çelik teller, doğal lateks ve dolgu malzemeleri kullanılarak insan vücuduna çok daha uyumlu hale getiriliyor. İDAŞ Türkiye Satış-Pazarlama Direktörü Bozkurt Şişman,  ideal bir uyku için yatakta bulunması gereken özellikleri ele aldı.

    Omurganın korunması ve anatomik uygunluk önem taşıyor

    Çok sert veya çok yumuşak yataklar yerine orta sertlikte yatak seçmekte fayda var. Doğal vücut eğriliklerinin korunmasını sağlayan, yaylanma efektiyle beraber vücut ağırlık bölgelerine bütünleyici destek veren, vücut ağırlığını dengeli bir şekilde tüm yüzeyde dağıtarak omurganın düz durmasını sağlayan ve kasların gerilmesini engelleyen yataklar için omurga sağlığı açısından doğru yatak diyebiliriz. Doğru yatak seçildiği takdirde omurgalar, bağlar, diskler ve sinirler üzerine aşırı yükler binmeyecek ve sonuçta bu oluşumlardan kaynaklanan ağrılar ortaya çıkmayacaktır.

    Isı ve nem dengesi kaliteli uykuyu getiriyor

    Aşırı terlemeye sebep olan ya da kış aylarında ısınma sorunu yaşatan yataklar uykunun kalitesini düşürebilir. Katmanları arasında hava kanalları bulunan yataklar tercih edilerek hava sirkülasyonu ile ısı ve nem dengesi sağlanabilir. Yaylı yataklarda dolgu malzemelerine ve yazlık-kışlık kullanım yönlerinin olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

    Sağlıklı bir uyku çekmek ve sağlıklı bir yatağa sahip olmak için yatak odasının da olabildiğince sık temizlenmesi ve havalandırılması gerekiyor. Yatak seçimi yaparken de ev tekstili ürünlerinde de ısı ve nem transferi yapabilen doğal ve organik kumaşlara yönelmek önem taşıyor.

     

    Günlük hayatta sağladığımız hijyeni yatağımıza da yansıtmalıyız

    ImageEn çok dikkat edilmesi gereken konuların başında yatağın bakteri, küf, mantar ve toz akarlarının barınmalarına imkan vermeyecek yapıda olması geliyor. Temiz görünen bir yatakta dahi fazlasıyla toz, kir ve ölü hücre birikimi oluşabiliyor. Nefes alabilen yüzeye ve bakteri barındırmayan yapıya sahip, yıkanabilir ped veya kılıf içeren yataklar hijyen açısından avantaj sağlıyor. Aynı özelliklere sahip yastık ve yorgan seçimi, bakterilerden uzak, sağlıklı bir uyku sağlıyor.

    50 yılı aşkın tecrübesiyle yaylı yatak sektörünün aranan markası konumunda bulunan İDAŞ, kullandığı kaliteli materyallerle ürettiği yataklarıyla müşterileri için huzurlu ve konforlu bir uykunun kapısını aralıyor..

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.