DOLAR 32,397
EURO 34,6229
ALTIN 2392,15
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bursa’ da “Hayata Prematüre Başlamak” konferansını ücretsiz katılım ile gerçekleştiriyor.

    Bursa’ da “Hayata Prematüre Başlamak” konferansını ücretsiz katılım ile gerçekleştiriyor.
    10.11.2019
    A+
    A-

    Erken doğan bebeklerin doğum anından itibaren bütün gelişim süreçleri boyunca ihtiyaçları olan tıbbi bakım ile psikolojik ve gelişimsel desteği alabilmeleri için, onların ve ailelerinin toplumsal ve politik düzeyde sesi olabilme misyonu ile kurulan, Türkiye’ nin ilk ve tek sivil toplum kuruluşu  El Bebek Gül Bebek Derneği; 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ nde çok önemli bir etkinliğe imza atıyor.

    Dernek; erken doğum riskleri ve prematüre bebek bakımı ile farkındalığı artırmak ve hem aileler hem de toplum nezdinde bilinç oluşturmak amacı ile Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde 17 Kasım 2019 Pazar günü “Hayata Prematüre Başlamak” konulu konferansı düzenliyor. Tüm halkımızın davetli olduğu ve katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte; Çocuk Nöroloğu Doç.Dr.Özlem Özdemir, prematüre bebeklerde karşılaşılabilecek nörolojik sorunlar ve takipleri ile risk faktörleri konusunda bilgi verirken, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzm.Dr.Emine Demirbaş erken doğumun  anne-bebek bağlanma sürecine etkileri ve olumlu destekleme yöntemlerine dikkat çekecek.

    Prematüre bebeklerin gelişimsel değerlendirmelerinin nasıl yapılması gerektiği Çocuk Gelişim Uzmanı Zülfiye Çakır tarafından ele alınacak. Uzman Fizyoterapist Esra Cömert’in kas ve iskelet sistemine dair olası bozukluklar ve erken müdahale stratejileri konusunda aydınlatacağı katılımcılar, Yenidoğan Yoğun Bakım Doktoru Uzm.Dr.Meltem Bor’dan ise erken doğan bebeklerde taburculuk öncesi ve sonrası izlem planı konusunda bilgi alacak. Dr. Fzt&Nörofizyolog Aymen Balıkçı ise diğer bebeklerden farklı bir ortama doğan premature bebeklerde oluşabilecek, sempatik ve perasempatik sinir sistemi dengesizliği ve doğurabileceği sonuçlar, uygulanabilecek dengeleme yöntemleri gibi önemli konularda ebeveynlere yol gösterecek.

    Ayrıca etkinlikte, prematüre ikiz annesi Sinem Aksu Buyruk da, yaşanılanları bir premature annesi gözü ile aktararak, bu zorlu süreçte ebeveynlere “Yalnız Değilsiniz!” diyecek.

     

    Katılımlar için konferansın detayları ise şöyle:

    Tarih: 17 Kasım 2019 Pazar

    Saat: 13.00 – 15.30

    Yer: BAOB (Bursa Akademik Odalar Birliği)

    Adres: Odunluk, Akademi Caddesi No:8, 16110 Nilüfer/Bursa

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.