DOLAR 32,2622
EURO 34,7564
ALTIN 2401,456
BIST 10160,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “EB-5 Yatırımcı Programı” ABD vatandaşlığının yolunu açıyor

    “EB-5 Yatırımcı Programı” ABD vatandaşlığının yolunu açıyor
    03.05.2024
    A+
    A-

    Günümüzde hayatına Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etmek isteyenlerin ilk tercihi, Green Card’a başvurmak oluyor. Katılım bedeli ödeyip çekilişle belirlenen Green Card sürecinde ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Ofisi (USCIS), EB-5 (İstihdama Dayalı Beşinci Tercih Vizesi) Yatırımcı Programı ile ABD’de onaylı, krediye dayalı yatırım yoluyla geleceği güvence altına almak için en doğrudan yolu sunuyor.

    USCIS onaylı bir EB-5 Bölgesel Merkezi olan American Venture Solutions EB-5, 12 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen ailelere EB-5 aracılığıyla ABD’deki geleceklerini güvence altına almaları için başarıyla yardımcı oluyor. AVS EB-5, şimdi de ABD’ye yerleşmeyi düşünen Türk yatırımcılara özel EB-5 çözümü sağlıyor.

    Bu çerçevede American Venture Solutions Başkanı ve Yönetici Direktörü Jose E. Latour ile Operasyondan Sorumlu Başkanı (COO) Danielle Garaicoechea, programın detaylarını aktardı.

    Amerikan Vatandaşlığına Giden Yolun Anahtarı EB-5 Programı

    American Venture Solutions Başkanı ve Yönetici Direktörü Jose E. Latour, EB-5 programının bir yandan istihdam yaratarak ABD ekonomisini canlandırmak, diğer yandan da ailelerinin geleceğini Amerika’da güvence altına almak isteyenlere bir fırsat sunmak amacıyla oluşturulduğunu belirtti.

    Jose E. Latour, şunları söyledi: “AVS EB-5, ABD hükümeti tarafından onaylanmış az sayıdaki EB-5 Bölgesel Merkezi arasında yer alıyor ve Miami, Florida’da faaliyet gösteriyor. AVS EB-5, geçtiğimiz 12 yıl boyunca dünyanın dört bir yanından gelen ailelere sürekli olarak EB-5 Oturma İzni sağladı ve şu anda ilgilenen Türk yatırımcılara en son EB-5 projemizi tanıtıyoruz. Yatırımcıya, eşine ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş tüm çocuklarına kısa zaman içinde ABD’de oturma izni sağlayan EB-5 programı, aynı zamanda daimi oturma izni elde etmeleri yoluyla Amerikan vatandaşlığına giden yolu açıyor. Ayrıca, sadece ABD’de eğitim görmeyi, yatırım yapmayı veya çalışmayı planlayan bir oğlu veya kızı için ABD’de ikamet arayanlar için yatırım fonlarının hediye edilmesine izin veriliyor.”

    Yapılan Yatırım, 6 yıl Sonra Yatırımcıya Geri Ödeniyor

    EB-5 Programı çerçevesinde Lindemann Multifamily Management tarafından Florida’da River Oak ismiyle inşasına başlanacak proje yatırımcılarından biri olma fırsatının tanındığını aktaran American Venture Solutions Operasyondan Sorumlu Başkanı (COO) Danielle Garaicoechea; “Programdan faydalanabilmenin bedeli 800.000 dolar… Normalde tek seferde ödeme alınıyor ancak bazı durumlarda yarısını ödenip 9 ay sonra ikinci yarıyı ödeyebiliyorsunuz. Ödeme, escrow sistemine gerçekleştirilip güvence altına alınarak yatırımcı oluyorsunuz, USCIS onayıyla da Greed Card veriliyor. Bundan sonra Amerika sınırları içinde dilediğiniz gibi konaklayıp gezebiliyorsunuz. Yapılan 800.000 dolarlık ödeme için her yıl %1 faiz uygulanarak 6 yılın sonunda yatırımcıya geri ödeniyor. Green Card sahiplerinin 5 yılı tamamladıktan sonra vatandaşlığa başvuru yaptığını düşünürsek altıncı yılın sonunda hem yatırımınızı geri alıyorsunuz hem de vatandaşlık işlemlerinizi başlatabiliyorsunuz” dedi.

    Danielle Garaicoechea, Lindemann Multifamily Management tarafından EB-5 fonlarını toplamak için geliştireceği en yeni proje River Oak EB-5 sürecinin nasıl işlediğini anlatmaya devam etti: “Tüm finansal süreç, sıkı bir şekilde ABD yasalarına tabidir ve yatırımcı fonları, ABD göçmenlik makamları yatırımcının ikamet dilekçesini onaylayana ve kalkınma girişimine dağıtılana kadar güvenli bir banka emanet hesabına yatırılır. O zaman, yatırımcı EB-5 yatırım ortaklığının sahibi olur ve ailesinin yeşil kartlarını alır, yatırımları süresince yıllık %1 faiz ödemesi alır ve nihayetinde kalıcı ABD ikametgâhı elde eder. Daimi Yeşil Kart sahipleri ilk onaylarından 5 yıl sonra ABD vatandaşlığına başvurabildiklerinden, altıncı yılın sonunda yatırımcı isterse 800.000 dolarlık sermaye yatırımını geri alıp ABD vatandaşlığı sürecine başlayabilir.”

    2020’den bu yana 160 kişinin EB-5 programı aracılığıyla Yeşil Kart aldığını ve şu anda Türkiye’den başvuru sürecine başlayan bir yatırımcı olduğunu dile getiren Danielle Garaicoechea şunları ekledi; “Tüm başvuru ve yatırım süreci şeffaf olup ABD hükümetinin gözetimi altında yürütülüyor. Süreç boyunca AVS EB-5, ABD göçmenlik yetkilileriyle doğrudan temas halinde kalıp tüm sürecin sorunsuz işlemesini sağlamak için yatırımcının göçmenlik avukatıyla irtibat halinde oluyor. Bu süreçte yatırımcı, hiçbir endişe duymadan ABD’deki yaşamına entegre olmaya odaklanabiliyor.”

    American Venture Solutions EB-5 Yatırımcı Programı kapsamında Florida’da inşaatı devam eden River Oak EB-5 projesi, 3 veya 4 yatak odalı müstakil müstakil evlerden oluşan bir kiralık konut topluluğu… Topluluk, sakinleri için oyun alanları, parklar ve havuzlar gibi olanaklar içerecek olup Florida’nın büyük konut sıkıntısı ve müstakil aile kiralamalarına yönelik talebi karşılayacak ilk proje olma niteliğine sahip. Proje şu anda yapım aşamasında ve ilk sakinlerin 2024 yılının son çeyreğinin başlarında ağırlamaya başlayacak. Projedeki 131 evin tamamının 2026 yılının 1. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.