DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İşletmenizin çatısı sızdırıyorsa hafife almayın!

    İşletmenizin çatısı sızdırıyorsa hafife almayın!

    Ticari işletmelerde ve endüstriyel tesislerde sızdıran bir çatı, işletmenin duvar ve yer kaplamaları ile tavan döşemelerinde ciddi tahribata neden oluyor. Hemen müdahale edilmeyen sızıntılar, aynı zamanda küf ve mantar oluşumuna da yol açarak, çalışanların sağlığını olumsuz etkiliyor. Üstelik çatı sızıntısından kaynaklı sorunlar bunlarla da bitmiyor, çünkü binanın veya fabrikanın elektrik kabloları ile temas eden su, yangına da sebebiyet verebiliyor.

    Peki, ticari işletmelerin ve endüstriyel tesislerin çatısında oluşabilecek sızıntıları önlemek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar…

    Ticari işletmelerde ve endüstriyel tesislerde sızdıran bir çatı ciddi bir külfetin ve riskin habercisidir, çünkü önlem alınmadığında hem çalışanların sağlığı hem de yapının güvenliği tehlikeye giriyor.

    Türkiye’de bahar aylarının yağışlı geçtiğini belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, ticari işletmeleri ve endüstriyel tesisleri, çatılarda yaşanacak sızıntılara karşı uyardı. Konuşmasında sızıntı yapan bir çatının belirtilerini açıklayan Osman Ünlü, bu sorunun çözümü için alınması gereken önlemleri paylaştı:

    Sağlığı bozar, yapısal hasarlara ve hatta yangına sebebiyet verir

    “Ticari işletmelerde ve endüstriyel tesislerde sızdıran bir çatının bazı belirtileri vardır. İşyerinizdeki küf kokusu, tavandaki su lekeleri veya su damlacıkları bu belirtiler arasında yer alıyor. Hemen müdahale edilmeyen sızıntılar, hızla küf ve mantar oluşumuna yol açabiliyor. Duvarlara ve havalandırma sistemlerine yayılan küf hem sağlığı bozar hem de duvar ve yer kaplamaları ile tavan döşemelerinde ciddi tahribata neden oluyor. Ayrıca çatı sızıntılarının binanın veya fabrikanın elektrik kabloları ile temas etmesi yangın tehlikesi de oluşturabiliyor. Çünkü su, kablolara kısa devre yaptırabiliyor, kıvılcım oluşturabiliyor ve dokunulduğunda elektrik çarpmasına neden olabiliyor.

    Çatılardaki; boru, kablo ve profil gibi malzemelerin montajına dikkat

    Çatı sızıntısının kaynağını tespit etmek için öncelikle profesyonel bir ekiple sorunun kaynağını tespit etmek gerekiyor. Sorunun nedeni; yetersiz, eski ve hasarlı çatı izolasyonu olabileceği gibi çatılarındaki; boru, kablo ve profil gibi malzemelerin montajından kaynaklı olarak yaşanan sızıntılar da olabiliyor. Bu tür sorunları tespit etmek zordur ;ancak tespit edildikten sonra sızıntı, basit bir müdahale ile önlenebiliyor.

    Master Flash, çatılarda yüksek sızdırmazlık sağlıyor

    Çukurova Isı olarak, “Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” ürünümüz ile; binaların ve endüstriyel tesislerin; ısıtma-soğutma ventleri ve çıkış ekipmanlarının, elektrik kablosu giriş noktalarında, güneş enerjisi kolektörü borularında, TV antenlerinde, kat içinden geçen boruların ve paratoner gibi malzemelerin çatıya montajında yüksek sızdırmazlık sağlıyoruz. Böylece hem yapıları koruyoruz hem de yapı içerisinde güvenli yaşam alanları sunuyoruz.” dedi.

    Dış ortam şartlarında uzun yıllar kullanılıyor

    Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı özel olarak dizayn edilen körük ve bükülebilir taban yapısı sayesinde her türlü yüzey biçimine ve çatı eğimine kolayca uyum sağlıyor. İçinden 3 mm’lik bir kablo geçecek kadar küçük bir kesitten başlayarak, 724 mm’lik bir baca veya boru geçecek kesite kadar farklı boyutlarda üretilen Master Flash, silikon veya EPDM malzemesinden imal ediliyor. Bu sayede ozon ve ultraviyole ışınlarından etkilemeden dış ortam şartlarında uzun yıllar kullanım imkânı sunuyor. Tabanı, esnekliği sağlayan ve korozyona karşı koyan uzun ömürlü alüminyum alaşımdan yapılan ‘Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı’ tabanla, uygulama yüzeyi arasına yerleştirilen silikon yardımıyla sızdırmazlığı garanti ediyor.

    Standart EPDM malzemeden imal edilen modeller, -55 °C’ den +135°C’ ye kadar, silikondan imal edilen modeller ise -74 °C’ den +260 °’C’ye kadar ekstrem koşullarda kullanılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.