DOLAR 32,3827
EURO 34,6103
ALTIN 2392,014
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi

    Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi
    20.10.2020
    A+
    A-

    Gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayicilerde bir mobilizasyon söz konusu. Bu nedenle satılık ve kiralık arayışı da hareketlenmiş durumda. ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, sanayi yatırımlarını değerlendirerek, en çok tercih edilen bölgelerin Hadımköy, Deliklikaya OSB, Selimpaşa OSB, Gebze OSB, Velimeşe ve Türkgücü OSB olduğunu belirtti.

    Sanayi yatırımlarına olan talepteki artışın bir diğer nedeninin de kentsel dönüşüm olduğunu sözlerine ekleyen Akbaş İdikut, sanayi yatırımları hakkında önemli bilgiler verdi.

    “Zaman içerisinde şehir merkezi haline gelen eski sanayi bölgelerinde yer alan işletmeler, gerek lojistik gerekse imalat nedeni ile çevreden alınan tepkilerden dolayı tesislerini yeni ve modern organize sanayi bölgelerine taşımak istiyor. Krizi fırsata çevirmek isteyen sanayicilerin en çok tercih ettikleri bölgeler Hadımköy, Deliklikaya OSB, Selimpaşa OSB, Gebze OSB, Velimeşe ve Türkgücü OSB.

    İhracatçılar kur farkından elde ettikleri kazanç ile sanayi arsalarına yöneldi

    Ocak – Eylül 2020 dönemi ihracat rakamları bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 azalsa da aynı dönemde döviz ortalama %33 arttı. Yıla 5.90 seviyelerinde başlayan dolar kuru Ekim ortalarında 7.90’a dayandı. Döviz bazında kazanan ihracatçılar kur farkından elde ettikleri kazanç ile sanayi arsalarına yöneldi.

    Sanayi arsalarının fiyatı m2’de %50 oranında arttı

    Geçtiğimiz yıl Eylül ayına göre sanayi arsaları ve sanayi yapılarına olan talep %45 artarken, bir önceki aya göre %71 oranında artış söz konusu. Bu hareketlilik sanayi arsalarındaki fiyatlara da yansımış durumda. Geçtiğimiz yıla göre sanayi arsaları m2’de %50 oranında fiyat artışı gösterdi. Sanayi binalarında ise stok eridi, özellikle popüler organize sanayi bölgelerinde satılık yapı bulunamıyor. Kiralıklar da kısıtlı miktarda” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.